Hvad skal der til for at forfølge sin drøm og stable sin egen internetbaserede træningsvirksomhed på benene? Det ved Ida og Christina, skaberne af det hyper-populære WE TRAIN AT HOME. Læs deres fortælling her og bliv trukket med ind bag historien om WE TRAIN AT HOME.

Vi startede WE TRAIN AT HOME som en hobby. Og som en måde at hjælpe andre til at komme i gang med at træne – og holde det ved lige!
Konceptet går ud på, at du som medlem får en ny 12-minutters træningsvideo hver mandag-fredag, som du kan træne efter. Hvor (og hvornår) du vil. Og så behøver du faktisk ikke dyre træningsredskaber for at være med!

Vi fik idéen til at dele vores personlige træning, da vi begyndte at få en masse henvendelser fra fremmede i træningscenteret. Og også fra vores netværk, der så vores træningsudvikling på Facebook.

Ukendt træningsform med kæmpe potentiale

Høj-intensitets intervaltræning, også kaldet ”HIIT”, var ikke alment kendt indenfor funktionel træning, da vi begyndte på det i 2012.
Ida begyndte at træne HIIT, da hun havde brug for en effektiv og tidsbesparende træningsform, for at holde sig styrkemæssigt i form, ved siden af hendes pole-fitness undervisning.
Christina ville gerne i bedre form, samtidigt med at hun have et ønske om at have mere energi i hverdagen. Så hun begyndte at træne HIIT, da det var nemt og overskueligt at gå i gang med som nybegynder.

To hjerner – én tanke

Idéen havde strejfet begge os begge – helt uden at vi havde talt om det. Ida skulle rejse et år til Australien, og det var derfor (på det tidspunkt) lidt dårlig timing. Men alligevel nævnte Christina idéen for Ida en måned efter, hun var rejst, da vi en aften sad på Skype. Og lige med det samme vidste vi, at vi bare skulle springe ud i det.

Uden erfaring med nogen form for e-business begyndte vi fra hver vores ende af verden med at opbygge et website, designe logo, lave tekster og filme træningsvideoer. Ida boede sammen med en, som kendte til videoredigering og lærte hende, hvordan vi skulle redigere vores videoer.
Christina spurgte om hjælp til, hvordan man lavede et website hos udviklerne på hendes arbejde, og de viste hende et site, hvor man (helt uden kodning) kunne bygge sit eget website. Og lige pludseligt var alle brikkerne til vores nye eventyr faldet på plads.

“… med det samme vidste vi, at vi bare skulle springe ud i det” – Ida og Christina, WE TRAIN AT HOME

Hastelancering var nødvendig for succes

Alt dette foregik igennem hele 2013, og planen var, at vi ville lancere, så snart Ida kom hjem fra Australien i slutningen af samme år. Da vi så kom til efteråret, begyndte de danske medier dog pludselig at skrive om HIIT, og vi panikkede derfor lidt, da vi meget gerne ville være de første på det danske marked.

Derfor besluttede vi at åbne vores facebookside med det samme, som så skulle fungere som en ”teaser” for lanceringen af websitet den 1. oktober 2013. På det tidspunkt var Facebook et utroligt stærkt redskab, og vores budskab kom derfor hurtigt ud til tusindvis af mennesker. Vi blev blæst helt bagover af al den interesse og opbakning der var.

Vi blev blæst helt bagover af al den interesse og opbakning der var” – Ida og Christina, WE TRAIN AT HOME

Spæd start med fantastiske resultater

Konceptet var dengang, at vi uploadede en ny video alle hverdage mandag-fredag. Her uploadede vi en ny træningsvideo, som bestod af et klip, der indeholdte dagens fire træningsøvelser, viste nemmere alternativer og forklarede, hvordan de forskellige øvelser skulle trænes. Så kunne vores følgere selv skrive programmet ned og træne derhjemme – helt gratis!

Der gik ikke længe, før vi modtog de første takkebeskeder fra følgere, som havde tabt sig meget. Og de sendte også før- og efterbilleder med. Vi blev helt høje af at kunne hjælpe andre mennesker på den måde, så det hårde, frivillige arbejde var det hele værd!

Kæmpe medieopmærksomhed gav et boost

Ida nåede knap nok at komme hjem fra Australien, inden vi fik en kontakt hos BT og Berlingske. De sagde ”ja” til at indgå et samarbejde med os, hvor vi leverede nogle træningsvideoer til dem, som de så kunne tilbyde til deres abonnenter. Det var virkelig stort for os. Sådan at blive anerkendt af et stort mediehus umiddelbart efter, at vi havde lanceret WE TRAIN AT HOME konceptet.
Samarbejdet udviklede sig til, at vi gennem det meste af 2014 også skulle lave et indlæg til BT-weekendavisen, der skulle indeholde tre ugentlige øvelser, som alle kunne udføre derhjemme.

Samarbejde er den vigtigste ingrediens

Sideløbende med al medieinteressen havde vi i slutningen af 2013 også indgået et samarbejde med Kari Traa. Og blev faktisk også ambassadører for dem.
De hjalp os frem med deres netværk, og vi fandt hurtigt ud af, at vores værdier gik hånd i hånd. Samarbejdet blev faktisk kun stærkere herfra. Med hjælp fra Kari Traa, kom vi nemlig i magasinet ”Iform”, og fik på den måde også opbygget et forhold til dem. Et forhold som stadigvæk fungerer rigtig godt den dag i dag.

Vi lærte helt fra begyndelsen, at et stærkt netværk betyder alt” – Ida og Christina, WE TRAIN AT HOME

Vi har efterfølgende samarbejdet med mange forskellige firmaer, hvor vi kunne se en god kemi mellem os og dem. Og det har betydet rigtig meget for vores udvikling.
Vi lærte helt fra begyndelsen, at et stærkt netværk betyder alt – og at det altid giver pote, at hjælpe andre!

Efter godt to år med vores gratis træningskoncept begyndte vi at ligge mere og mere arbejde i det. Faktisk så meget, at vi brugte al vores fritid på det. I perioder var der så meget arbejde, at Ida fik en kommentar med på vejen af sin ellers topambitiøse far; ”Ida, I har jo ikke noget liv!”. Men vi elskede det – også selvom det var hårdt.
Vi var så stolte af, at vi havde lavet alt 100 % selv. Vi havde selv opbygget noget, som vi ingen erfaring havde med. Vi følte os lidt selvlærte – med god hjælp fra netværket. Vi er begge uddannet indenfor marketing, men al forretningsudviklingen, og også alt det tekniske bag en virksomhed, havde vi aldrig arbejdet med før.

“Ida, I har jo ikke noget liv!” – Idas far

Forandring fryder

Vi besluttede i starten af 2015 at lave vores første online bootcamp for betalende brugere. Vi troede knap nok på, at nogen ville betale for det, når vi havde gjort det gratis i over to år. Så vi satte prisen til 59 kr. for en 30 dages bootcamp og i stedet for de korte klip med træning og forklaring, ville vi lave ”real time” videoer, hvor vi udførte de fulde 12-minutters workouts i god gammel Jane Fonda-stil.

Det endte med, at vi fik over 200 tilmeldinger! Vi var simpelthen ved at falde bagover! Vi anede ikke, at der var så stor efterspørgsel på hjemmetræning. Vi oprettede derfor nogle flere betalende bootcamps hen over året, og tilmeldingerne steg for hver gang, samtidig med at det var mange af de samme, der blev ved med at tilmelde sig igen og igen.

Fra hobby til forretning

På sidelinjen havde en ven fulgt godt med, og han så et forretningsmæssigt potentiale i vores hobby. Han tilbød at investere i WE TRAIN AT HOME, dog med den betingelse at vi skulle starte konceptet op i USA.
Vi var meget overraskede over tilbuddet, da vi stadig så WE TRAIN AT HOME som en hobby – og ikke som en forretning. Vi begyndte at nedskrive en forretningsplan og fandt også hurtigt selv det større potentiale i idéen. Vi havde jo faktisk ubevidst testet et online forretningskoncept af i over to år – og havde bevis for at der var et marked for det!

Vi var meget overraskede over tilbuddet, da vi stadig så WE TRAIN AT HOME som en hobby – og ikke som en forretning” – Ida og Christina, WE TRAIN AT HOME

Is i maven og masser af arbejde

Vi var kommet så langt alene, bare os to, og vi troede på, at vi også selv kunne bære det videre til en forretning. Derfor takkede vi nej til investeringen – og de 6 andre tilbud vi efterfølgende fik.
Vi skaffede helt selv den startkapital, der skulle til og satte forretningen i værk. Det resulterede i et spritnyt website den 1. juni 2016, som vi havde hyret et webbureau til at udvikle for os. Vi gik fra et hjemmelavet website med tilmelding pr. mail, manuel håndtering og betaling på Mobilepay til et professionelt website med abonnementsbetaling, brugerprofiler og et CMS-system med automatisering.

Nu sidder vi og griner lidt over, at vi alle hverdage i over to år er stået op kl. 5 om morgenen for at ligge træningsvideoer op til de morgenfriske” – Ida og Christina, WE TRAIN AT HOME

Nu sidder vi og griner lidt over, at vi alle hverdage i over to år er stået op kl. 5 om morgenen for at ligge træningsvideoer op til de morgenfriske. Besvaret over 600 mails på 2 døgn. Og været til rådighed med teknisk support og generelle spørgsmål i døgnets 24 timer. Især med tanke på det vi har bygget op i dag. Men det kaldes udvikling, og vi er meget stolte over at have været det hele igennem.

Fra fritid til fuldtid

Forretningen tog hurtig fart med det nye website, og det resulterede i, at vi besluttede at sætte Ida på fuldtidsarbejde i WE TRAIN AT HOME. Det skete i december 2016. Dermed kunne vi få frigivet mere tid til at vækste, så Christina på sigt også kan gå på fuldtid.
Det var et meget stort spring at tage, men alligevel ikke så vildt som de fleste antager det for at være. Vi har på intet tidspunkt været nervøse for, at det ikke skulle gå. Mange virker imponerede over, at vi turde tage springet, men som en klog kvinde sagde til os en gang; ”det værste drug i verden er din faste månedsløn”. Månedslønnen stopper én i at gøre det, man drømmer om, og den gør en afhængig af trygheden.

“… det værste drug i verden er din faste månedsløn” – Ida og Christina, WE TRAIN AT HOME

Men følelsen af at arbejde for, hvad du selv tror på og står inde for, er ubeskrivelig. Og at arbejde med noget, du selv har skabt. At kunne være med i forhandlinger, processer og beslutninger, som du ellers aldrig havde prøvet i dine 20’ere. Friheden og værdien i, at du skaber noget, som andre mennesker sætter pris på – det er simpelthen guld værd! Det er nemlig langt mere værd at leve din helt egen drøm fremfor trygheden i en fast månedsløn.

De største inden for online-træning

Lige nu er vores mål, at vi begge to kan leve af vores forretning, hvilket kun kan ske ved, at vi får flere medlemmer. Vi arbejder derfor i forskellige retninger for at få det til at ske. Vi har simpelthen så mange planer og idéer på tegnebrættet for fremtiden, og vi er fuldstændig sikre på, at vi nok skal blive de største inden for online-træning.