Vi skal stoppe med at fokusere så meget på hvad vi vejer, man kan godt være slank og tonet, selvom man vejer mere! Det er ret vigtigt at have i baghovedet når man går i gang med at træne, da mange tit kan opleve en følelse af vrede og frustration, hvis tallet på vægten ikke flytter sig hurtigt nok nedad.

Facts om fedt og musklers vægt

Når man øger sin muskelmasse og taber fedt, bliver ens krop mindre og strammere, og det er også muligt at gå en tøjstørrelse ned, uden den store forandring på vægten. Muskler vejer som sådan ikke mere end fedt, men muskler har en større massefylde end kropsfedt. Kort fortalt vil det sige, at en person på 70 kilo der taber 1 kg fedt og udvikler 1 kg muskelmasse, stadig vil veje 70 kilo – men den fysiske størrelse og fremtoning vil være mindre! Muskler fylder ikke så meget som fedtet på kroppen, som du også kan se på billedet herunder.

I mit (Christina’s) tilfælde, skyldes min vægtøgning større muskelmasse. Jeg havde en meget lav muskelmasse og en høj fedtprocent (det man betegner som tyndfed), så i takt med at jeg fik opbygget større muskelmasse, desto mere begyndte jeg også at veje.

Derfor bør du først og fremmest stoppe med kun at kigge på din vægt, og kigge mere på hvor meget fedt du har på kroppen!

Vi anbefaler at du tager før og efter billeder af dig selv – Forfra, bagfra og fra siden, og sammenligner dem hver uge eller måned. Brug også målebåndet og mål dig selv en gang om måneden, om lår, hofte, talje og overarm. Bemærk også om dit tøj begynder at sidde løsere forskellige steder. Det er meget mere motiverende og holdbare måleparametre, end tallet på vægten!

Christina’s historie: 

En anden ting vi også gerne vil fortælle med de her billeder er, hvor vigtigt det er at fokusere på det indre og jeres sundhed, fremfor kun på det ydre og jeres vægt.

På billede 1 var jeg usund, jeg havde ingen energi eller selvtillid, jeg havde en depression og en usund krop. Det kan godt være at jeg var tynd, men jeg var det man kalder tyndfed, hvilket er lige så farligt som at være overvægtig, og jeg havde det super skidt!

På billede 2 er jeg stærkere, gladere, mere selvsikker og fri fra depression! Jeg har meget mere energi, en mere tonet krop og generelt meget mere livsglæde!

Mit mål var (naturligvis) ikke at tabe mig, men at blive sundere, stærkere og mere tonet. Det er utroligt hvad vores træning har gjort for mig og min generelle sundhed, og det var også en af grundene til, at vi startede WE TRAIN AT HOME, netop for at kunne hjælpe andre til samme livsforandring ❤️