Efteråret haler ind på os, og det bliver koldere og mørkere udenfor. For mange kan det betyde, at motivationen for at træne daler, og vi falder ud af den gode træningsrutine.

Så hvordan holder vi fast i træningsmotivationen, selvom sommeren og de lyse dage er gået på hæld? Det er ikke altid lige let at få snøvlet sig op af sofaen, når det er koldt og mørkt udenfor, men det er heldigvis muligt at hjælpe motivationen på vej.

Løbetur i efteråret

4 tips til at bevare træningsmotivationen i efteråret

Har du svært ved at bevare den gode træningsrutine i de kolde måneder, så får du her 4 gode tips til, hvordan du kan holde motivationen oppe. Bliv klogere lige herunder.

1. Forsøg at træne i dagslys

Når mørket falder på, kan det være ekstra svært at komme op af sofaen. Så hvis du har mulighed for det, så planlæg at træne, imens der stadig er lyst. Mangel på lys kan nemlig have en stor påvirkning på vores energiniveau.
Snør skoene og ryk din træning udenfor i dagslyset eller rul din træningsmåtte ud foran vinduerne. Det vil være gøre en kæmpe forskel for din motivation og energi.

2. Giv plads til at ændre planer

For mange fungerer det godt at planlægge sin træning, men det kan også være en god idé at give sig selv plads til at ændre planer. Er energien ikke i top, så skift din HIIT træning ud med en yogadsession i stedet. Hvis det regner udenfor, så byt løbeturen ud med en træning hjemme i stuen.
Det vigtigste er, at du får trænet og ikke, om du får trænet som først planlagt.

3. Prøv nye træningsformer

Hvis du hele tiden laver det samme om og om igen, kan motivationen godt forsvinde. Så prøv noget nyt og kast dig ud i nye træningsformer – og mærk hvordan, du udfordrer kroppen på ny.
Hos WE TRAIN AT HOME kan du både prøve online HIIT, forskellige yogaformer, pilates, løbetræning m.m., så der er rig mulighed for at variere din træning.

4. Få en god nattesøvn

Husker du at prioriterer din søvn? Søvnen er en vigtig parameter, når det kommer til vores motivationen. Hvis du ikke får sovet nok, så daler overskuddet til at få trænet. Læs vores artikel om en sunde søvnvaner, hvor du får 5 gode tips.

God træning!