Vi ved at man meget hurtigt kan miste motivationen til at træne, især hvis man en kort periode lige bliver slået ud af den gode træningsrytme man har opbygget. Motivationen er nemlig vores største fjende når det kommer til træning. Den kommer og går alt efter hvad der sker i vores liv, og den vil aldrig være der konstant, hvilket er vigtigt at anerkende. Men der er nogle små ting man kan gøre, for at gøre det lidt nemmere at holde motivationen kørende løbende.

1. Sæt realistiske mål

Det er vigtigt at sætte realistiske mål for dig selv og jævnligt revurdere dem, så du oplever en succes med din træning og dermed kan holde motivationen oppe.

Vi kan hurtigt få sat os urealistiske mål, som vi ikke kan holde i længden og det resulterer i, at vi hurtigt mister motivationen.

Du kan f.eks starte med at sætte et mål om at træne 2 gange om ugen.

Selvom din intention er at træne 5 gange om ugen med det samme skal du acceptere, at det til en start kan være svært at overholde, fordi det ikke er en del af din daglige rutine endnu. Så hellere overrask dig selv med en ekstra træningsdag, fremfor at blive frustreret over, at du ikke har nået alle de træninger du havde sat dig for i løbet af ugen.

Husk på at én træning er bedre end ingen!

2. Faste træningsdage

Det er også en god idé, at få lagt træningen ind som en fast del af din uge.

Så ved du at f.eks hver tirsdag morgen, torsdag eftermiddag og søndag formiddag er der du træner fast. Når du ikke er afhængig af at skulle være et bestemt sted på et bestemt tidspunkt, skal du have disciplinen til at lave den faste aftale med dig selv.

Det gør det på sigt nemmere at fastholde din træningsrutine, når du ikke længere skal tænke over at planlægge hvor og hvornår du skal træne uge for uge, men at det i stedet ligger dybt inkorporeret i din hverdag.

3. Motiverende måleparametre

Det kræver hårdt arbejde, og mere end et par træninger at opnå sine mål.
Især hvis det er et mål om at tabe sig og stramme op.

Vi ser at mange hurtigt mister motivationen, fordi deres eneste motivationsfaktor er tallet på vægten, eller hvordan de ser ud.

Et holdbart vægttab sker ikke over et par uger, så derfor er det vigtig at bemærke de forbedringer der sker på vej mod et vægttab, som ikke nødvendigvis har noget at gøre med det endelige mål.

Det er oftest følelsen af overskud og glæde, som er den første fordel man får ved at træne. Dernæst kommer styrken!
Du kommer hurtigt til at mærke, at du er blevet stærkere og har lettere ved at lave bestemte øvelser – og så begynder man at føle sig lidt sej!

Som så mange succesfulde mennesker siger, skal man elske processen og vejen hen mod målet, end kun selve målet. Ellers bliver det en lang og hård rejse.

1. Sæt derfor styrkemæssige mål: skriv de øvelser ned du har svært ved, og prøv dem igen efter en måned og se hvor langt du har rykket dig!
2. Tag før og efter billeder og mål dig selv rundt om lår, hofter, mave og arme (altid det samme sted) og skriv dine tal ned!
3. Sammenlign billeder og mål hver måned!
Det er den bedste måde du kan måle fremskridt på, og dermed holde motivationen kørende.

Vi håber vores råd kan hjælpe dig med at holde motivationen, og fortsætte med at gøre træningen til en del af dit liv, i både gode og dårlige tider!

….Og du altid kan skrive til os, eller de andre medlemmer i facebookgruppen på dine hårde dage.

OG HUSK: 

Det er OK hvis du bliver syg og ikke kan træne en periode
Det er OK hvis du lige er kommet til at kværne en pakke flødeboller en dag, det ødelægger ikke noget hvis det sker en sjælden gang i mellem
Det er OK at have off days
Det er OK at træne mindre i nogle perioder

Du kan altid hoppe på vognen igen, du har ikke ødelagt noget ved at falde af vognen engang i mellem. Det er en naturlig del af livet, især når vi vælger at gøre træning til en del af det!

Du behøver ikke at smide det hele på jorden, fordi at du ikke fik trænet som forventet. Tag en dag og et skridt ad gangen!