Kom i gang med graviditetstræning derhjemme

Med graviditetstræning er du med til at støtte din krop bedst muligt, da du ved at motionere både styrker dit helbred og dit psykiske velvære under din graviditet. Når du er gravid, er din krop nemlig i en vild forandring, og der sker en masse i din krop, der både gør, at din krop har brug for træning, men som også kan gøre det svært at få træningen inkorporeret i din hverdag. Desuden skal denne træning være skræddersyet til din krop, der er under forandring.

Som gravid kan det dog være svært at finde ud af, hvordan et træningsprogram til gravide kan se ud, og hvad man skal være ekstra opmærksom på så du, med skånsom og effektiv graviditetstræning, passer godt på din krop. Med vores online gravidtræning følges du med Ida og Christina under din graviditet uge for uge, så du bliver guidet trygt igennem hver træning.

Prøv 14 dage gratis

Gravid cover
Træn sikkert og trygt igennem hele din graviditet
 • Vores Gravid Bootcamp begynder i den 13. uge af graviditeten. Her vil du blive guidet igennem tre ugentlige træninger og to ugentlige valgfri bonustræninger af Ida og Christina. I følges ad uge for uge til og med uge 40, hvor der løbende vil blive taget højde for, hvor langt du er i din graviditet og de typiske gener, man kan opleve som gravid. Du kan altså trygt og roligt stole på, at træningen er beregnet til der, hvor du er i din krop og i din graviditet.
  Vores online graviditetstræning er til dig, der ikke har nogle komplikationer i din graviditet.
 • Selvom du ikke har trænet før, kan du sagtens begynde at træne vores Gravid Bootcamp, når du er gravid.
  Hvis du er i første trimester af graviditeten og ikke har nogle graviditetsgener, anbefaler vi dig at følge vores HIIT program på begynderniveau. Herefter kan du vende tilbage til vores Gravid Bootcamp i andet trimester.
 • Hver træning tager mellem 12-40 minutter. Ida og Christina er med dig under hele træningen og sørger for, at du hele tiden bliver guidet godt igennem alle øvelserne. Du vil dermed også vide, hvornår du skal være særlig opmærksom på bækkenbund, mavemuskulatur og ryg.
Design uden navn (5)
Formålet med vores graviditetstræning

Vores graviditetstræning, som vi kalder Gravid Bootcamp, er bygget op uge for uge, så du træner kroppen ud fra de stadier, du gennemgår i graviditeten.

Sundhedsstyrelsen anbefaler minimum 30 minutters træning om dagen under graviditeten, og det vil vi gerne gøre sjovt, trygt og motiverende for dig.

Der er en lang række årsager til, hvorfor det er godt for dig og din ufødte baby, at du træner under graviditeten. Jo før, du kommer i gang, desto bedre!

Hvis du træner under graviditeten, er det blandt andet med til at:

 • give dig fysisk og psykisk velvære.
 • mindske graviditetsgener (smerter, forstoppelse, hævelse, oppustethed).
 • forbedre din søvn.
 • mindske overvægt og dermed belastning på kroppen.
 • du kommer dig hurtigere efter fødslen.

Hvorfor er graviditetstræning vigtigt? 

Der er et utal af fordele, der følger med, når du træner under graviditeten. Gravidtræning er både godt for dig, men også for din baby i maven. Med træning under graviditet, kan du både øge dit fysiske og psykiske velvære, men graviditetstræning er også med til at forberede dig fysisk til fødslen og til tiden efter, hvor din nye rolle som mor kræver, at din krop er stærk til at bære rundt på din baby.

Vil du blive endnu klogere på præcist hvorfor, gravidtræning er så godt for dig og ikke mindst vigtigt, så læs med her. 

Gravidtræning forbedrer din fysiske sundhed 

Graviditet kan medføre ændringer i kroppen, herunder vægtøgning, ændringer i holdning og øget belastning på ryg og bækken. Graviditetstræning kan hjælpe med at opretholde og forbedre den fysiske sundhed, hvilket kan reducere risikoen for graviditetsrelaterede problemer som rygsmerter, bækkenløsning og svangerskabsdiabetes.

Træning som gravid kan øge din muskelstyrke og udholdenhed 

Træning under graviditeten kan hjælpe med at opretholde muskelstyrke og udholdenhed, hvilket er nyttigt i forhold til dit fysiske velvære og mere energi, men øget styrke kan også give dig store fordele, når du skal føde. 

Det kan give dig mere mental velvære og farvel til stress og bekymringer 

En graviditet er en vild tilstand, der også kan sætte sig på din psyke og give stress og bekymringer. Her er træning et godt værktøj, for regelmæssig træning frigiver endorfiner, hvilket kan reducere stressniveauet og forbedre din følelsesmæssige tilstand.

Forbedret søvn 

Mange gravide kvinder oplever søvnproblemer, især i de senere faser af graviditeten. Træning kan hjælpe med at regulere søvnmønstre og reducere søvnproblemer.

Forberedelse til fødslen 

Graviditetstræning kan hjælpe med at forberede kroppen fødslen. Øvelser, der fokuserer på bækkenbundsmusklerne, kan være især nyttige i denne henseende, og det er med i vores online program til graviditetstræning.

En fordel efter fødslen 

Kvinder, der træner under graviditeten, har ofte lettere ved at komme sig efter fødslen. Styrke- og konditionstræning kan hjælpe med at genopbygge kroppen og vende tilbage til et normalt aktivitetsniveau hurtigere, så du også er frisk efter fødslen.

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle former for træning er egnede under graviditeten. Netop derfor har vi udviklet et online træningsprogram, der er skræddersyet til din gravide krop. Det er også derfor, at træningen er tilpasset din krop uge for uge, så den passer til din krops tilstand og dine behov.

Det siger vores medlemmer om vores hjemmetræning

WE TRAIN AT HOME har været en del af mange gravide medlemmers rejser og har hjulpet dem med at opbygge en stærk og sund krop, der er velforberedt til den kraftpræstation, det er at være gravid, føde og blive mor. Vi har samlet en række imponerende resultater fra vores medlemmer, der har trænet med WE TRAIN AT HOME.

Vi håber, at disse resultater kan inspirere dig til at begynde din træning som gravid. 

Biceps curl gravid øvelse

Derfor er hjemmetræning genialt som gravidtræning

Når du er gravid, har du helt sikkert masser at se til. Du skal fortsætte dit normale liv, men oven i det er der læge- og hospitalsbesøg, der skal klares. Du skal også deale med fysiske gener og træthed som en følgesvend til graviditeten, og måske er der en masse tanker, der fylder, som godt kan gøre det overvældende at passe dit normale skema. Og så har du hørt, at det er vigtigt at begynde at træne, når du er gravid… Det kan virke helt umuligt at skulle forholde sig til.

Og det er vi helt enige i. Men vi ved også godt, at det kan føles næsten umuligt at finde tiden og overskuddet til at hoppe i træningscenteret, når du har haft en lang dag og er trættere end normalt, fordi din krop er i gang med at skabe liv. Derfor har vi udviklet vores online graviditetstræningsprogram, der gør, at du både hurtigt, effektivt og nemt kan få din træning krydset af, når det passer dig, hvor det passer dig. 

Det kan være, at du den ene dag har masser tid og energi om morgenen. Så tænder du blot for din træning der. Og inden du ser dig om, er træningen klaret, uden at du har skullet booke et hold i fitnesscenteret, pakket din taske, cyklet af sted og brugt en time på træningen. Du kan også trygt vide, at der i vores online graviditetstræningsprogram er taget højde for, at din træning er tilpasset til præcist der, hvor du er i din graviditetstræning. 

På den måde er hjemmetræning oplagt som graviditetstræning. 

Træningen 

Vores Gravid Bootcamp vil hver uge indeholde:

 • 1 x LIIC workout
 • 1 x Bonus – fokus workout
 • 1 x Styrketræning
 • 1 x Bonus – LIIC
 • 1 x Fokus workout

LIIC (Lav Intensitets Interval Cardio)

LIIC er en træning, hvor vi får pulsen op på en skånsom måde. Der vil ikke være hop i nogle af øvelserne, og du styrer selv tempoet.

Vi træner hele kroppen igennem og får sat gang i de store muskelgrupper i højt tempo, så vi får sved på panden.

Denne træning tager 12-15 minutter, og vi træner efter intervallet 40 sekunders træning og 20 sekunders pause.

Styrketræning

Her træner vi efter antal gentagelser og har fokus på god, korrekt form, så du passer godt på din krop undervejs.

Træningen vil være fordelt på overkrop og underkrop, så vi kommer hele kroppen godt igennem.

Denne træning tager ca. 30-40 minutter.

Fokusworkout

Den tredje træning på ugen vil være en fokustræning på 12-15 min.

Vores fokus-workouts vil altid have et tema. Dette kan være:

 • Baller og ben
 • Skuldre og arme
 • Core og skrå mavemuskler
 • Ryg
 • BONUS workouts

Bonustræningerne tager 12 minutter og er til dig, der har lyst og overskud til at træne mere end tre gange om ugen. Så her kan du selv vælge, om du vil til- eller fravælge dem undervejs uge for uge, alt efter hvordan din krop har det, og hvad dit energiniveau er.

Du kan helt gratis prøve en af vores LIIC workouts fra uge 22 lige herunder:

Træning som gravid
Hvilke redskaber skal du bruge til online graviditetstræning?

I vores træninger er der taget højde for, at du ikke har adgang til et stort fitnesscenter fyldt med redskaber. I stort set alle træningerne skal du bruge redskaber, men vi har sørget for, at genstandene, du skal bruge til din hjemmetræning, er nogle, du allerede har derhjemme, eller som er nogle, du nemt og billigt kan få fat i.

Disse redskaber skal du bruge:

 • Vinflasker eller vandflasker / håndvægte (let vægt svarende til 2-3 kg. + mellemtung vægt svarende til 4-7 kg.)
 • Kettlebell – kan erstattes af de mellemtunge håndvægte (8 – 12 kg)
 • Stol eller sofa
 • Måtte
 • Evt. træningsbold (vi anbefaler, at du anskaffer dig en træningsbold senest fra 20. uge i forløbet eller tidligere, alt efter hvornår du begynder at blive udfordret af at ligge på ryggen)
 • Lang træningselastik (f.eks denne)
 • Kort træningselastik (f.eks disse)
 • Træningsbold (f.eks denne)
 • Slider/ karklud.

Tip: Du kan finde håndvægte og andre træningsredskaber til gode priser i Harald Nyborg og Normal (ikke sponsoreret – bare et godt tip). 

Læs mere om vores graviditetstræning online

Vil du have et indblik i den hjemmetræning, som du finder i vores app og på vores website, kan du herunder se nogle af de øvelser, som findes i vores programmer:

Vi glæder os til at støtte dig med god træning under din graviditet.