Kom godt i gang med effektiv træning derhjemme

Flere og flere vil gerne træne derhjemme, når der er tid og lyst til det. En effektiv hjemmetræning er alt, du har brug for for at komme i form. Vi giver dig her vores råd og tips til, hvordan du kommer godt i gang med hjemmetræning – og hvordan du undgår at miste gejsten.

Vores råd til hjemmetræning er baseret på store mængder af erfaring med forskellige typer af træning. Hvis du er utålmodig efter at gå i gang, kan du gå direkte til at melde dig ind i vores træningsfællesskab med flere end 1000 hjemmetræningsvideoer. Men du er meget velkommen til at læse videre!

Prøv 14 dage gratis

Hvad skal man bruge til hjemmetræning?

Hvad du skal bruge til hjemmetræning afhænger helt af, hvad og hvordan du gerne vil træne. Nøglen er at gøre det nemt for dig selv at komme i gang – så er der større sandsynlighed for at komme i mål med det og ikke mindst blive ved med at holde gejsten oppe.

Nogle foretrækker at have træningsredskaber som vægte, kettlebells, træningselastikker og lignende til at udføre forskellige øvelser. Det er super fint, og hvis du foretrækker godt udstyr og bliver motiveret af det, er det helt klart vejen at gå. 

Ofte vil du dog kunne komme rigtig langt med en måtte eller andet behageligt underlag, som du kan bruge til at ligge, sidde og stå på. Har du brug for redskaber med vægt, kan du eksempelvis bruge et par vandflasker eller en taske med bøger eller andet tungt – og hvis du er på barsel med dit barn, kan I træne sammen, og babyen kan agere vægt samtidig. Smart, ikke?

Mange hjemmetræningsøvelser kan også udføres uden hjælpemidler, hvor du bare bruger din krop. Det kan eksempelvis være til øvelser som squat jumps, burpees, mountain climbers og lunges, der alle er super effektive øvelser, der styrker din muskelmasse og forbrænder fedt.

Få et indblik i hjemmetræning med WE TRAIN AT HOME i videoen herunder:

Hjemmetræning

Fitness hjemmetræning

Er du typen, der gerne vil have stemningen fra fitnesscenteret med i hjemmetræningen, kan det sagtens lade sig gøre. Selvom de fleste ikke har det helt store udvalg af træningsmaskiner og træningsudstyr derhjemme, kan du sagtens få lige så meget ud af hjemmetræningen som fitnesstræningen.

Se vores artikel Hjemmetræning uden udstyr

Du kan både dyrke styrke- og cardiotræning, som du kender fra fitnesscenteret, derhjemme. Hvis du gerne vil løfte tunge vægte, kan du med fordel anskaffe dig udstyr til det formål, men hvis du hellere vil løfte mindre vægt og tage flere gentagelser, kan du helt sikkert finde noget derhjemme, du kan bruge som vægt.

Se vores artikel Styrketræning – 8 øvelser hjemme i stuen, hvor du bl.a. får styrketræningsøvelser med vægt til din hjemmetræning. 

Er hjemmetræning effektivt?

Det korte svar er: ja! Hjemmetræning er effektivt, og det er mindst lige så godt som at træne i et fitnesscenter.

Derudover er der flere fordele ved at vælge hjemmetræningen frem for at tage i fitnesscenter. For det første er det billigere at træne hjemme i forhold til et fitnessabonnement. For det andet er det mindre tidskrævende, fordi du sparer transporten frem og tilbage. For det tredje kan du træne derhjemme, lige præcis når du har tid. Og så er det da også en fordel, at du derhjemme kan træne i dine gamle yndlingstights med huller, uden der er nogen, der kigger.

Hjemmetræning med redskaber

Program til hjemmetræning

Når du skal i gang med din hjemmetræning, er det en fordel at lave eller følge et program, så du på den måde gør din træning super effektiv – både i forhold til dit udbytte af træningen og den tid, du bruger på det.

Noget af det, du med fordel kan tænke ind i dit program til hjemmetræning, er at komme igennem hele kroppen. På den måde får du en tilfredsstillende følelse af at have været hele vejen rundt til hver træning.

Nogle foretrækker at tilrettelægge deres eget program til hjemmetræning, men langt de fleste sætter pris på, at andre klarer den del. Hvis du ikke selv går meget op i det, er det en stor fordel at lave et træningsprogram tilrettelagt af professionelle, der har indsigt i krop og træning. Så er du sikker på, at din træning er både effektiv og ikke belaster din krop på en uhensigtsmæssig måde.

Hos WE TRAIN AT HOME har vi et stort udvalg af programmer til hjemmetræning, der tilgodeser alt fra nybegynderen til den meget øvede. Du finder træningsprogrammer til HIIT, yoga, gravidtræning og meget mere hos os.

HIIT hjemmetræning

Hold gejsten oppe

Mange kender til følelsen, at man kan miste gejsten med træning lidt i perioder. Det er helt normalt og afhænger også af, hvad der ellers fylder i livet. Du kan dog godt gøre noget aktivt for at holde gejsten oppe og holde fast i dine gode træningsvaner:

  1. For det første skal du gøre det nemt og bekvemt for dig selv. Læg eventuelt træningstøj og udstyr frem om morgenen/aftenen, så det ligger klar til dig, når du har tid til at træne. På den måde kræver det ikke en masse forberedelse, når du først skal i gang med træningen.
  2. For det andet kan du finde et eller flere programmer til hjemmetræning, som du synes er effektive. Hvis du føler, at din træning giver dig et energiboost og rent faktisk skaber resultater, er der bedre chancer for, at du fortsætter med det.
  3. For det tredje: hav det sjovt, når du træner. Sæt din yndlingsmusik på, gør det sammen med en ven eller partner eller ryk træningen udenfor, hvis vejret er til det. Hvis træningen ikke føles som en sur pligt, er det meget mere sandsynligt, at du holder fast i de gode vaner og får en oplevelse af, at du faktisk glæder dig til at træne.
  4. Og for det fjerde kan du blive medlem af WE TRAIN AT HOME og få adgang til vores træningsfællesskab med over tusind hjemmetræningsvideoer og online bootcamps. Det er super nemt, og du er på den måde garanteret en effektiv træning. Du får 14 dages gratis prøveperiode.

HIIT er en super effektiv hjemmetræning

Hos WE TRAIN AT HOME er vi store tilhængere af HIIT træning, som er en super effektiv træning, du kan udføre derhjemme, og som ikke kræver en masse tid og udstyr. 

HIIT står for Høj-Intensitets-Interval-Træning. Træningsformen går ud på at tage så mange gentagelser af udvalgte øvelser, du kan, indenfor et kort tidsinterval efterfulgt af en kort pause. De korte intervaller sætter gang i din puls og sikrer efterforbrænding af kalorier i mange timer efter din træning – uden det går ud over muskelmassen. Og så forbedrer du også din styrke, kondition, udholdenhed og hurtighed.

HIIT træning er for alle! Hvad enten du er nybegynder, let øvet eller rutineret, kan du finde et HIIT træningsprogram til dig.

Hos WE TRAIN AT HOME har vi også træningsprogrammer til yoga, pilates, efterfødselstræning, gravidtræning og løbetræning, så du kan helt sikkert finde en træningsform, der passer til DIG. Bliv klogere på vores træning i videoen lige herunder.