Kom godt i gang med effektiv træning derhjemme

Du tænker det sikkert tit. Hvor ville det være fedt at finde tiden, energien, overskuddet til at komme i form. Men tid er der ikke meget af i de travle liv, mange af os lever, hvor kalenderen er pakket, og hvor de frie timer sjældent går til træning, fordi der er så mange andre ting, der trækker frem for at tage af sted til træning.

Det kender vi alt til. Derfor har vi udviklet den bedste hjemmetræning, så du kan komme i form med træning hjemme i stuen. Du skal altså ikke finde tid i din travle kalender til at tage i fitnesscenteret eller vente til, at der er et træningshold, der passer dig. I stedet kan du tænde for den hurtige og effektive træning, når det passer dig, og hvor det passer dig. Om det er på kontoret, i stuen, om morgenen, om aftenen eller på et helt andet tidspunkt og sted. 

Her kan du læse mere om, hvordan du kommer i gang med træning hjemme, hvordan du holder træningsgejsten og ikke mindst undgår at miste den. Vi svarer også på, om hjemmetræning er lige så effektivt som træning i et fitnesscenter. 

Vores træning er baseret på  erfaring og faglig kompetence

Vores råd til hjemmetræning er baseret på store mængder af erfaring med forskellige typer af træning. Hvis du er utålmodig efter at gå i gang, kan du gå direkte til at melde dig ind i vores træningsfællesskab, der indeholder mere end 1.000 hjemmetræningsvideoer og forskellige typer træning – om du er til yoga, HIIT eller pilates. Desuden har vi også hjemmetræningsprogrammer til dig, der er gravid eller har født og vil i form med efterfødselstræning. Læs med videre og bliv klog på hvor effektivt hjemmetræning er.

Prøv 14 dage gratis 

Er træning hjemme i stuen lige så effektivt?

Det korte svar er: ja! Hjemmetræning er effektivt, og det er mindst lige så godt som at træne i et fitnesscenter. For mange kan hjemmetræning endda vise sig at være langt mere effektivt end træning i et fitnesscenter, fordi du nedbryder en masse barrierer ved at træne hjemmefra. Det bliver nemlig meget nemmere “at komme af sted” til træning, når træningen foregår i din stue, frem for når du skal booke et træningshold, pakke en taske og tage af sted til træning. I stedet for kan du klare din træning på blot 12 minutter med vores effektive træningsprogrammer til hjemmetræning. 

Derudover er der flere fordele ved at vælge hjemmetræningen frem for at tage i fitnesscenter. For det første er det billigere at træne hjemme i forhold til et fitnessabonnement. For det andet er det mindre tidskrævende, fordi du sparer transporten frem og tilbage, og ikke mindst fordi du altid kan finde en træning, der passer dig og din kalender og ikke skal tilpasse dig efter fitnesscenterets holdplan. For det tredje kan du træne derhjemme, lige præcis når du har tid, og når det passer ind i din kalender, der måske er pakket tæt med andre ting, du også skal have tid til. Og så er det da også en fordel, at du derhjemme kan træne i dine gamle yndlingstights med huller i, uden der er nogen, der kigger.

På den måde kan hjemmetræning altså vise sig at være langt mere effektiv, simpelthen fordi det bliver så meget nemmere at få træningen klaret, da der er færre undskyldninger og argumenter for at droppe træningen. Du øger på den måde også chancen for at finde og bevare motivationen for din træning, fordi den er mere overskuelig, når den blot kan foregå derhjemme.

Hvad skal man bruge til hjemmetræning?

Hvad du skal bruge til hjemmetræning afhænger helt af, hvad og hvordan du gerne vil træne. Nøglen er at gøre det nemt for dig selv at komme i gang – så er der større sandsynlighed for at komme i mål med det og ikke mindst blive ved med at holde gejsten oppe.

Nogle foretrækker at have træningsredskaber som vægte, kettlebells, træningselastikker og lignende til at udføre forskellige øvelser. Det er super fint, og hvis du foretrækker godt udstyr og bliver motiveret af det, er det helt klart vejen at gå. 

Ofte vil du dog kunne komme rigtig langt med en måtte eller andet behageligt underlag, som du kan bruge til at ligge, sidde og stå på. Har du brug for redskaber med vægt, kan du eksempelvis bruge et par vandflasker eller en taske med bøger eller andet tungt – og hvis du er på barsel med dit barn, kan I træne sammen, og babyen kan agere vægt samtidig. Smart, ikke?

Mange hjemmetræningsøvelser kan også udføres uden hjælpemidler, hvor du bare bruger din krop. Det kan eksempelvis være til øvelser som squat jumps, burpees, mountain climbers og lunges, der alle er super effektive øvelser, der styrker din muskelmasse og forbrænder fedt.

Vi nævner altid hvilke redskaber, du skal bruge til din træning ved træningsvideoen. På den måde får du nemt en oversigt over, om træningsvideoen passer til det behov og de redskaber, du har derhjemme. 

Få et indblik i hjemmetræning med WE TRAIN AT HOME i videoen herunder:

Hjemmetræning

Fitness hjemmetræning

Er du typen, der gerne vil have stemningen fra fitnesscenteret med i hjemmetræningen, kan det sagtens lade sig gøre. Selvom de fleste ikke har det helt store udvalg af træningsmaskiner og træningsudstyr derhjemme, kan du sagtens få lige så meget ud af hjemmetræningen som fitnesstræningen.

Se vores artikel Hjemmetræning uden udstyr

Du kan både dyrke cardio- og styrketræning, som du kender det fra fitnesscenteret, derhjemme. Hvis du gerne vil løfte tunge vægte, kan du med fordel anskaffe dig udstyr til det formål, men hvis du hellere vil løfte mindre vægt og tage flere gentagelser, kan du helt sikkert finde noget derhjemme, du kan bruge som vægt, måske en vandflaske eller en tung bog.

Se vores artikel Styrketræning – 8 øvelser hjemme i stuen, hvor du bl.a. får styrketræningsøvelser med vægt til din hjemmetræning. 

Program til hjemmetræning

Når du skal i gang med din hjemmetræning, er det en fordel at lave eller følge et program, så du på den måde gør din træning super effektiv – både i forhold til dit udbytte af træningen og den tid, du bruger på det. På den måde er det næsten som at tage en fitnessinstruktør med hjem på stuegulvet, der er med til at vejlede dig og sørge for, at du holder gejsten og motivationen oppe. 

Noget af det, du med fordel kan tænke ind i dit program til hjemmetræning, er at komme igennem hele kroppen og kroppens forskellige store muskler. På den måde får du en tilfredsstillende følelse af at have været hele vejen rundt til hver træning.

Nogle foretrækker at tilrettelægge deres eget program til hjemmetræning, men langt de fleste sætter pris på, at andre klarer den del. Hvis du ikke selv går meget op i det, er det en stor fordel at lave et træningsprogram tilrettelagt af professionelle, der har indsigt i krop og træning. Så er du sikker på, at din træning er både effektiv og ikke belaster din krop på en uhensigtsmæssig måde.

Hos WE TRAIN AT HOME har vi et stort udvalg af programmer til hjemmetræning, der tilgodeser alt fra nybegynderen til den meget øvede. Du finder træningsprogrammer til HIIT, yoga, gravidtræning og meget mere hos os.

HIIT hjemmetræning

Hold gejsten oppe

Mange kender til følelsen, at man kan miste gejsten med træning i perioder, og mange har også prøvet det. Det er helt normalt og afhænger også af, hvad der ellers fylder i livet. Der er dog mange tricks, du selv kan sørge for, for at holde gejsten oppe og holde fast i dine gode træningsvaner:

  1. For det første skal du gøre det nemt og bekvemt for dig selv at få træningen i hus. Det gør du blandt andet ved at eliminere de barrierer, der gør det svært at få træningen klaret. En måde at gøre det på er at foretage træningen derhjemme frem for i et fitnesscenter. Derudover er der andre tricks, der er med til at gøre det nemmere at få trænet derhjemme. Læg eventuelt træningstøj og udstyr frem om morgenen/aftenen, så det ligger klar til dig, når du har tid til at træne. På den måde kræver det ikke en masse forberedelse, når du først skal i gang med træningen.
  2. For det andet kan du finde et eller flere programmer til hjemmetræning, som du synes er effektive og fede. Hvis du føler, at din træning giver dig et energiboost og rent faktisk skaber resultater, er der bedre chancer for, at du fortsætter med det. På den måde kan du også gøre dig selv en tjeneste ved at finde den træningsform- og video, som du selv synes er sjov og fed for dig. 
  3. For det tredje: hav det sjovt, når du træner. Sæt din yndlingsmusik på, gør det sammen med en ven eller partner eller ryk træningen udenfor, hvis vejret er til det. Hvis træningen ikke føles som en sur pligt, er det meget mere sandsynligt, at du holder fast i de gode vaner og får en oplevelse af, at du faktisk glæder dig til at træne, og at det bliver en aktivitet i din hverdag, der er til for dig – en slags pusterum eller ‘mig-tid’.
  4. Og for det fjerde kan du blive medlem af WE TRAIN AT HOME og få adgang til vores træningsfællesskab med over 1.000 hjemmetræningsvideoer og online bootcamps inden for forskellige træningsformer såsom yoga, HIIT, pilates og løb. Det er super nemt at blive medlem, og du er på den måde garanteret en effektiv træning. Du får 14 dages gratis prøveperiode.

HIIT er en super effektiv hjemmetræning

Hos WE TRAIN AT HOME er vi store tilhængere af HIIT træning, som er en super effektiv træning, du kan udføre derhjemme, og som ikke kræver en masse tid og udstyr. Og det bedste? En effektiv HIIT-træning kan klares på bare 12 minutter. 

HIIT står for Høj-Intensitets-Interval-Træning. Træningsformen går ud på at tage så mange gentagelser af udvalgte øvelser, som du kan, indenfor et kort tidsinterval efterfulgt af en kort pause. De korte intervaller sætter gang i din puls og sikrer efterforbrænding af kalorier i mange timer efter din træning – uden det går ud over muskelmassen. Og så forbedrer du også din styrke, kondition, udholdenhed og hurtighed.

HIIT træning er for alle! Hvad enten du er nybegynder, let øvet eller rutineret, kan du finde et HIIT træningsprogram til dig, og vi har masser at vælge fra hos WE TRAIN AT HOME.

Hos WE TRAIN AT HOME har vi også træningsprogrammer til yoga, pilates, efterfødselstræning, gravidtræning og løbetræning, så du kan helt sikkert finde en træningsform, der passer til dig.

Vi håber, at vi har været med til at inspirere dig til at komme i form med effektiv hjemmetræning.