Tænd et par stearinlys, dæmp lyset og sæt dig til rette på din yogamåtte.
Vores yogainstruktører Sophie og Michelle byder dig velkommen og gør dig klar til en stund, der kun handler om dig.

Fra Yin yoga til Power yoga

Vi tilbyder både Yin yoga, Hatha yoga og Power yoga – og det i mellem.

Yin yoga arbejder med dit bindevæv, som du finder overalt i kroppen. Du træner din smidighed ved hjælp af simple stræk og afhjælper spændinger i kroppen. Tempoet i Yin yoga er skruet helt ned, og du holder typisk hver stilling i 2 – 4 minutter.

Hatha er en begyndervenlig yogaform og en af de bedste måder at få styr på teknikker og yoga øvelser på. Det er derfor med god grund at mange, som aldrig har prøvet en yogatime før, starter med Hatha. Modsat andre mere dynamiske yogaformer med højt tempo, er Hatha centreret omkring at udføre en øvelse af gangen.
Det er en blid, styrkende yoga, der giver plads til alle.

Power yoga er en blanding af klassiske yogaøvelser og mere fysisk krævende øvelser, som alle udføres i et flow. Du bevæger dig i takt med din vejrtrækning, som gør at du ofte laver hurtige skift mellem positionerne. Intensiteten er højere i Power yoga, end i mange andre yogaformer, og du får med garanti sved på panden! Power yoga er også kendt som Power Vinyasa.

Vil du gerne have en kort yoga-rutine fra morgenstunden, har vi også det.
Du kan selv prøve en af dem herunder – Namasté.

Sophie yoga

Hvordan starter jeg med yoga?

Uanset om du aldrig har prøvet yoga før eller er øvet, så har vi en serie af yogavideoer der passer til dig.

Vi har opdelt vores Power yogavideoer i et begynder, let øvet og øvet niveau. Du vil blive guidet igennem hver video fra start til slut, og Sophie sørger for, at du får præcis de teknikker du har brug for, med en rolig og meditativ stemme.

Vi anbefaler at du tager yogavideoerne i rækkefølge og først går videre til næste video, når du føler dig komfortabel med den første yogavideo.

Det er helt normalt, at man skal igennem det samme yogaflow nogle gange, før man mestrer det. Ligesom alt andet, bliver du bedre jo flere gange du træner yogaflowet. Det giver også en succesfølelse, når du mærker, at du bliver bedre gang for gang, og den følelse er med til at holde dig motiveret.

Hvad er yoga?

Yoga er ikke bare yoga. Der findes i dag mange forskellige typer – og der kommer hele tiden nye til. Yoga er bevægelse, og bevæger sig selv i nye retninger med nye discipliner hele tiden. HIIT-yoga og hiphop-yoga for at tage nogle af de mere moderne eksempler, der er opstået med udgangspunkt i den mere klassiske yoga. 

Selve grundlaget er dog flere tusinde år gammelt, og synes først de seneste år at have vundet indpas i den brede befolkning. En af årsagerne til yogaens succes er de mange sundhedsmæssige fordele. Men det er også en træningsform, der passer perfekt ind i den livsstil, som mange af os har, da den meget nemt kan dyrkes derhjemme, ikke kræver ret meget udstyr og giver gode resultater selv efter kort tid. 

Hos WE TRAIN AT HOME har vi fokus på, at hjemmetræning skal passe til dig. Derfor har vi forskellige typer af yoga, som passer til forskellige niveauer af erfaring med yoga og forskellige behov for også at få pulsen op. Du kan se hele vores varierede yogaprogram ved at bruge vores 14 dages gratis prøveperiode.  

Hvad er yoga godt for?

Der findes mange videnskabelige beviser på, at det at dyrke yoga er godt for dig på en række forskellige områder. Det gælder både for dit fysiske og for dit psykiske velbefindende. 

En af de helt store fordele ved yoga er, at det får dig til at slappe mere og bedre af. Mange bruger derfor yoga, når de skal stresse af. For flere studier har bevist, at yoga kan mindske kroppens produktion af kortisol – også kendt som stresshormonet.

Yoga kan altså hjælpe med at forbedre livskvaliteten selv efter et forholdsvis kort forløb. Dermed kan yoga være en betydningsfuld faktor, hvis du gerne vil holde din krop og dit sind i balance.

Flere og flere begynder at dyrke yoga som et supplement til deres træning. I dag er kendskabet til yoga og alle fordelene ved at dyrke yoga ved at sprede sig hurtigt blandt dem, der tænker helhedsorienteret angående deres sundhed. Det sker, fordi yoga i den grad er med til at øge kroppens smidighed og den fysiske balance, der er vigtig, når du skal bruge din krop i andre sammenhænge.  

Hvad betyder yoga?

Ordet yoga stammer fra ordet yuj, der er sanskrit og betyder både ‘at forbinde’ og ‘åg’. For ifølge den filosofi, som yoga bygger på og er stærkt knyttet til, er yogatræningen et åg (en opgave), du tager på dig for netop at blive bedre forbundet med din sjæl og din krop.

Herhjemme er det træningsformen, de fleste tænker på, når de hører ordet yoga. Men træningsformen hviler stadig på de samme grundprincipper. Når du træner yoga, er det nemlig træningens formål at opnå kontrol over dine handlinger – men indirekte også over tanker og følelser. Det sker gennem et fokus på dine bevægelser, din vejrtrækning og koncentration. En kombination, der har til formål at skabe en værdifuld harmoni mellem kroppen og sindet

Naturligvis er yoga også med til at styrke din krop. Mange af øvelserne er med til at opbygge dine muskler. Det sker gennem et fokus på både kroppens store – men også de små muskler i fx hænder og fødder. Gennem åndedrætsøvelser trænes du i at lytte efter din krops signaler, så den ikke bliver overbelastet, og der sluttes altid af med afspænding, som er med til at bringe din krop og dit sind i ro.

Hvor ofte skal man dyrke yoga?

For at få mest ud af yoga, er det vigtigt, at du finder en frekvens, som passer til dig. At du tager det i et tempo, som du kan holde. For det er den vedholdende træning, som giver dig langt de bedste resultater. Hvis du kun har mulighed for at træne én gang om ugen, bør du gøre det. Men du kan også træne fem gange ugentligt, hvis du føler, at du har glæde af det. Her er det bare vigtigt, at du varierer din træning, så du ikke overbelaster muskler og led. 

Yoga handler om balance. Og når det kommer til træning, handler det også om at gøre yoga til en fast del af dit ugentlige program. Vælg derfor en bæredygtig frekvens, der passer dig, og som også føles rigtig for din krop. En yogasession behøver ikke at tage mere end 15-30 minutter.

Så er du nybegynder, kan du fx starte stille og roligt ud med et par gange om ugen og så tage din frekvens op til overvejelse efter den første måned. Det vil give dig mulighed for at mærke efter, om det er et passende program for dig. Og hvis ikke det er, tilpasser du bare træningen herefter.