HIIT hjemmetræning

HIIT træning er en genial træningsform, fordi du hurtigt og effektivt kan få træningen klaret. Det er en oplagt træningsform til dig, der har travlt, dig der gerne vil i form, og dig der gerne vil presse en hurtig træning ind, uden at du går på kompromis med kvaliteten af træning. Desuden er HIIT træningsformen oplagt til at klare hjemmefra, fordi du ikke nødvendigvis behøver udstyr og specielle rammer til træningen. 

Så hvis du har svært ved at finde tid til træning i en presset kalender, er vores HIIT-træningsprogrammer lige noget for dig. De er nemlig klaret på kun 12 minutter!

Christina træner

Prøv selv en af vores HIIT træningsvideoer

Vi tilbyder tre forskellige træningsniveauer, så vi er sikre på at du kommer godt fra start og bliver fortrolig med HIIT træning. Her kan du prøve en hjemmetræningsvideo fra vores let-øvet-niveau. Du skal ikke bruge nogle redskaber til HIIT hjemmetræningen.

HIIT træningsprogram til din hjemmetræning

Hos WE TRAIN AT HOME får du en HIIT træningsplan med træningsvideoer til din hjemmetræning, som er tilpasset dine præferencer. På den måde er vi sikre på, at du får lige netop de resultater, du ønsker. Vi sammensætter din træningsplan ud fra dit niveau, dine træningsmål, og om du vil træne med eller uden redskaber.

Se de flotte resultater fra andre der har trænet med WE TRAIN AT HOME

HIIT er en fed, effektiv og hurtig måde at komme i form på. På denne side har vi samlet resultater fra nogle af WE TRAIN AT HOME’S medlemmer. Kig med og bliv inspireret til hvordan du selv kan komme i dit livs form med effektiv hjemmetræning. 

Jeg er mor til 2 små aber, hvilket betyder at jeg ikke har meget tid til træning i hverdagen. Mit mål var at få min trætte og slappe mor krop op af sofaen, få mere energi og blive en stærkere mor. Det giver energi og overskud, når man bruger tid på sig selv. Også selvom det kun er 12 minutter om dagen!
Ida Maria, WE TRAIN AT HOME medlem

Hvad er HIIT?

HIIT står for højintensitetsintervaltræning og kommer egentlig fra den engelske udgave, high intensity interval training.

Navnet kommer af, at HIIT træning handler om, at du, inden for et kort tidsinterval, skal tage så mange gentagelser som muligt af en bestemt træningsøvelse, fx squats. Herefter vil det korte tidsinterval blive efterfulgt af en kort pause. Et eksempel kan være, at du skal lave squats i 40 sekunder, hvorefter du holder 20 sekunders pause. På den måde er HIIT træning også styrketræning. 

Det lyder hårdt – og det er det også – men vi har inddelt vores træninger i tre forskellige niveauer, så hvad enten du er øvet eller nybegynder, har vi det helt rette HIIT træningsprogram til dig.

HIIT har de sidste mange år ligget på førstepladsen på listen over de mest populære træningsformer. Det er heller ikke så mærkeligt, når HIIT er én af de eneste træningsformer, hvor du både taber fedt og opbygger styrke på samme tid. Det er også det, der er med til at gøre træningsformen både effektiv og populær. 

Det er videnskabeligt bevist, at HIIT er en af de hurtigste måder at forbrænde fedt, uden at det går ud over din muskelmasse. Det betyder, at HIIT træning gør, at du kan tabe fedt og opbygge muskelmasse på samme tid, uden at du skal kombinere en tur i fitnesscenteret med først at løfte vægte for derefter at sprinte på løbebåndet. Det er netop denne kombination, der gør, at HIIT træning er så effektiv, og at det er oplagt at benytte HIIT hjemmetræning og HIIT styrketræning til at komme i en super form og blive stærk.

De korte træningsintervaller med høj intensitetstræning sætter desuden spark i din puls og gang i din efterforbrænding af kalorier i mange timer efter din træning. Din HIIT hjemmetræning er altså ikke kun effektiv, mens du træner, men også i timerne efter din træning. 

Vil du vide mere? Så kan du gå i dybden med vores artikel, hvor vi beskriver nærmere, hvad HIIT er for en type træning, og hvordan du kan træne HIIT som hjemmetræning og styrketræning.

Træner Christina

Alle kan være med til HIIT styrketræning

En af de mange fordele ved HIIT træning er, at træningen er for alle. Lige meget om du er i super form og har brug for udfordringer, om du er nybegynder, om du har en travl hverdag, om du har skader og skavanker, og om du har erfaring med træning eller ej. Vores forskellige træningsprogrammer gør, at du kan finde det niveau, der passer til dig, og ligeså kan du også tilpasse træningen til din hverdag og selv vælge, hvor ofte du vil træne HIIT.

Shoulder push up
Hvor ofte skal du træne HIIT?

Hvis du er nybegynder eller utrænet, anbefaler vi, at du træner to til tre gange om ugen, for at du hurtigt kan se og mærke resultaterne af din træning. Der er utallige positive fordele ved at komme i gang med at bevæge dig – det sætter gang i dopaminudskillelsen og frigiver endorfiner i din hjerne og aktiverer ligeledes hjernens belønningscenter, så du bliver gladere. Det giver dig øget selvtillid. Det gør dig stærkere. Det mindsker smerter i kroppen. Det styrker dit immunforsvar. Og listen er lang. 

Det er vigtigt, at du får gjort træningen til en del af din hverdag, uden at det føles som en stor ændring i rutinerne, da man ellers ofte kører død i træningen.

Når du begynder at vænne dig til din nye træningsrutine, kan du stille og roligt øge antallet af træninger om ugen.

Er du let øvet, anbefaler vi dig at træne tre til fire gange om ugen. Hvis du er i den øvede ende, kan du tage to HIIT træninger efter hinanden, så den samlede træningstid bliver 24 minutter. Er du allerede i topform, anbefaler vi, at du træner fire til fem gange om ugen og gerne to HIIT træninger i streg. Så kommer dit samlede træningspas op på 24 minutter. Du er også velkommen til at tilpasse dit træningsprogram, så det passer lige ind i din hverdag. 

Chris
Fordele ved HIIT
  • Du opbygger styrke samtidig med, at du taber fedt.
  • HIIT er en effektiv måde at tabe fedt på.
  • Du behøver ikke at træne mere end 12 minutter for at mærke forskel.
  • Din efterforbrænding af kalorier er i gang i op til 48 timer efter HIIT.
  • Du forbedrer din styrke, kondition, udholdenhed og hurtighed.
  • Det er overskueligt at starte på for nybegyndere.

Vi ved, at det kan være svært at finde tid og overskud til træning

Du kender det helt sikkert. Du har været tidligt oppe. Cyklet på arbejde i regnvejr. Siddet på et kontor hele dagen, haft lange møder, din hjerne er fyldt af information, og opgaver du skal tage dig af. Klokken slår 17, og det sidste, du har lyst til, er at tage forbi træningscenteret. Men du er udmærket klar over, at træningen er en vigtig del af en sund hverdag, og du ved også godt, at du faktisk altid bliver i godt humør af træningen, særligt når den er overstået. Men det er bare så svært at komme af sted efter en lang arbejdsdag, og sofaen trækker. 

Vi forstår dig. 

Men heldigvis skal træningen ikke foregå i et træningscenter, og den behøver ikke at tage en time for at være effektiv. Det er præcis derfor, at vi har udviklet HIIT hjemmetræning, hvor du på blot 12 minutter kan komme i form og blive stærk, og det hele foregår hjemme på stuegulvet.

De 12 minutters træning kan du indsætte, når det bedst passer dit skema. Måske er du morgenfrisk og får træningen overstået, inden du går i bad om morgenen. Eller også har du brug for energiboostet, som træningen kan give dig, når du kommer hjem fra arbejde. Det er helt op til dig, og det, der gør HIIT hjemmetræning til en oplagt træningsform til dig, der har travlt, men stadig vil have en træning med i din hverdag. 

Ida og Christina smiler

Tilmeld dig HIIT træning for begyndere og øvede

Tilmeld dig WE TRAIN AT HOME i dag og prøv de første 14 dage gratis – der er ingen binding! Hvis vores træning ikke er noget for dig, kan du altid melde dig ud, inden de 14 dage er gået. 

Vi håber, at du har fået blod på tanden i forhold til at komme i gang med effektiv træning, og at HIIT hjemmetræning måske kan være noget for dig.

Er du klar til at komme i form med blot 12 minutters træning, der både styrker din kondition og styrke? Prøv vores programmer til HIIT hjemmetræning i dag. 

Vi ønsker dig rigtig god træning!