Træning efter fødsel

Har du født for nylig og ønsker du at vende sikkert tilbage til at træne? At træne har mange fordele, men efter en fødsel kan det være svært at vide, hvor man skal starte, og hvordan man kan genvinde sin styrke. Lige meget om du har været vant til at træne før din graviditet eller blot ønsker et vægttab efter fødsel, har vores online efterfødselstræning de bedste redskaber til at hjælpe dig tilbage til en krop, du kender.

Din krop har lige været igennem den fantastiske oplevelse af at skabe nyt liv, og selvom du måske er ivrig efter at komme i form efter fødslen, er det meget vigtigt at tage det langsomt og gradvist for at give din krop mulighed for at komme sig og tilpasse sig. Hos WE TRAIN AT HOME anbefaler vi, at du ikke træner de første 5-6 uger efter en fødsel. Læs mere i vores indlæg om træning efter fødsel, hvor du kan blive klogere på, hvilke fordele du får ud af træningen, og hvordan du bedst tager hensyn til din krop.  

Efterfødselstræning med baby inden for rækkevidde

At få en baby medfører en hel del ændringer, især af en kvindes krop. Stigning i vægt og mindre motion er to almindelige ændringer, der måske ikke er så nemme at få tilbage til, hvad de var før din graviditet. Derfor behøves de dog heller ikke at være på listen over permanente ændringer. 

For mange kan det også være helt andre ting end fysiske, der gør, at det kan være svært at komme i form efter fødslen. Det kan være, at du har brug for tid til at lande i rollen som mor, og måske er der i den første tid ikke plads til meget andet end din baby. Det er helt okay, og det handler om at finde det, der fungerer for dig.

Hos WE TRAIN AT HOME har vi tænkt på dig, der gerne vil have din baby inden for rækkevidde og ønsker effektive og sikre hjemmetræninger i vante omgivelser. Hos os har du nemlig dine træningsvideoer lige ved hånden i vores app og på vores hjemmeside. 

3
Øvelser i efterfødselsprogrammet
 • BBC workout (bækkenbund, baller og core)
  BBC står for bækkenbrund, baller og core. Disse træninger er lavintensitetstræninger, hvor vi har fokus på at få bygget kernemuskulaturen (core) og bækkenbunden op igen. Vi ved, at ballerne kan have en tendens til at blive mere flade efter en graviditet, og derfor har vi også fokus på at få bygget nogle stærke og flotte ballemuskler op igen.
 • Efterfødsels-HIIT workout
  HIIT står for høj-intensitets-interval-træning. Hvis du allerede kender til os hos WE TRAIN AT HOME, så ved du, at vores workouts er kaldet HIIT, og vores efterfødsels-HIIT er derfor en form for HIIT beregnet til efterfødselstræning. Hvis du har trænet HIIT inden din graviditet, vil du bemærke, at vi har skruet ned for intensiteten og kun træner øvelser, der er efterfødselsvenlige.
 • RBC workout (ryg, baller og core)
  Vores RBC workout erstatter BBC-træningen efter de første to måneder af programmet. På dette tidspunkt er der som minimum gået tre måneder, siden du fødte, og derfor går vi fra at fokusere på bækkenbunden til ryggen. Du bærer meget rundt på din lille ny baby, og du kommer ofte til at både gå og sidde i stillinger, der er dårlige for ryggen. Derfor har vi nu ekstra fokus på at træne posturale- og styrkeøvelser for ryggen for at forberede din styrke og kropsholdning.
2
Alt det gode ved HIIT-træning efter fødslen

Vores efterfødselstræning er lavet i samarbejde med en anerkendt professionel træner, der har genoptrænet nye mødre igennem 30 år. Derfor er du altid i trygge hænder, når du påbegynder dit træningsprogram efter graviditet hos os.

Vores online efterfødselstræning løber over 5 måneder med 2-3 træninger om ugen. Til alle dine træninger vil du få en træningsvideo, hvor vi laver hele træningen sammen med dig på skærmen. På den måde sørger vi for, at du hele tiden bliver guidet godt igennem alle øvelserne.

I vores efterfødselstræning kommer du igennem 5 typer workouts, der alle er forskellige fra gang til gang.

I de første tre måneder vil den tredje træning på ugen være en bonustræning. Det vil sige, at du selv bestemmer, om du har lyst og overskud til at tage denne træning. Når du træner efter en fødsel, er det vigtigt, at du hele tiden mærker efter, om din krop er klar til det.

Vores bonusworkouts vil altid have et tema. Det kunne være:

 • Ben
 • Baller
 • Skulder og arme
 • Efterfødselsyoga

Hvilke redskaber skal du bruge?

For at gøre det så nemt som muligt for dig, så er de fleste af vores efterfødselstræninger uden redskaber i de første to måneder. Indimellem kommer du dog til at skulle bruge nogle redskaber, men dem er vi sikre på, at du har i hjemmet.

 • Vinflasker eller vandflasker / håndvægte
 • Karklude / sliders
 • Stol eller sofa
 • En pude

Fra uge 9 og frem skal du også bruge:

 • Lang træningselastik
 • Kort træningselastik

De kan købes forholdsvis billigt i både store supermarkeder, sportsbutikker og på nettet.

Du kan altid se, hvilke redskaber du skal bruge under hver enkelt video – oftest er det kun en måtte, så du nemt kan komme i gang med dit træningsprogram efter graviditet.

Prøv en af vores efterfødsels-HIIT workouts lige herunder, hvor du kun skal bruge en måtte: