Får du drukket nok væske i løbet af dagen?
Din krop har brug for væske for, at den kan fungere optimalt i løbet af dagen. Vand udgør en stor del af vores kropsvægt, og det er derfor en del af mange vigtige funktioner i kroppen.

Hvor meget væske skal du så drikke? Det er som regel nok at drikke omkring 1-1,5 liter væske i døgnet. Når du er fysisk aktiv eller sveder meget, så skal du dog drikke mere end normalt.
Husk på at det ikke kun er vand, der tæller med i regnskabet. Både kaffe, te, juice, mælk og andre drikkevarer tæller også med. Vand er dog det allerbedste at slukke tørsten i.

Har du svært ved at få drukket nok vand i løbet af dagen? Så har vi samlet 4 tips til at drikke mere vand herunder!

4 tips til at drikke mere vand

 

1. Sæt elastikker på vandflasken
Køb en vandflaske der f.eks. kan indeholde 500 ml. Så sætter du tre elastikker på og fjerner en elastik hver gang, du har drukket en hel flaske vand. På den måde fortsætter du i løbet af dagen, og når alle tre elastikker er væk, så har du drikket 1,5 liter vand.

2. Gør det mere indbydende 
Hvis du gerne vil have, at det bliver lidt mere spændende at drikke vand, så kan du f.eks. tilsætte nogle smagsgivere i form af citron, agurk, mynte eller hindbær.

3. Sørg for at der er koldt vand i køleskabet
Det lyder måske simpelt, men hvis du altid har en flaske koldt vand stående i køleskabet, så er der en større chance for, at du vælger det frem for andre drikkevarer.

4. Download en app
Hvis du glemmer at få drukket nok vand i løbet af dagen, så kan du f.eks. downloade en app, der kan hjælpe med at huske dig på det. Der er mange muligheder, men du kan f.eks. downloade appen WaterBy.