Overvejer du også altid, hvornår det er bedst at gå i gang med at ændre vaner? Måske vil du gerne i gang med at træne eller spise sundere, men så er der en hyggelig weekend eller ferie i sigte, du gerne vil på den anden side af.

Heldigvis behøver du ikke at trække dig fra hyggelige og sociale arrangementer for at ændre vaner. Der vil nemlig altid dukke et eller andet op. En fødselsdag, en bytur, en varm sommerdag eller julemåneden. Det bedste tidspunkt at ændre vaner er derfor lige nu. På den måde lærer du at finde nogle rutiner og skabe en god balance uanset om det er hverdag, weekend eller ferie.

Læs med herunder hvor vi har samlet vores 3 bedste råd til at ændre vaner.

Planke træningsøvelse

Vores 3 bedste råd til at ændre vaner

1. Små skridt

Start småt og undgå at ændre alt for meget på én gang. Det holder sjældent i længden og kan ende med, at vi hopper fra kort tid efter. Så tag små skridt og ros dig selv for alle de små og store sejre. Du kan f.eks. hjælpe dig selv ved at sætte små delmål undervejs.

2. Gør din vane lettere at udføre

Hjælp dig selv ved at gøre din vane lettere at udføre. Hvis du gerne vil spise flere grøntsager, så øg tilgængeligheden ved f.eks. at foodpreppe gnavegrønt til flere dage. Hvis du gerne vil træne inden arbejde, så placer træningstøjet ved siden af sengen – på den måde er det lige til at hoppe i.
Hos WE TRAIN AT HOME finder du f.eks. HIIT træningsvideoer, der kun tager 12 minutter. Det er hurtigt og effektivt, og du kan lave det hjemme i din stue. På den måde bliver det mere tilgængeligt, og det kan nemmere tilpasses en travl hverdag.

3. Lav “Hvis-så”-planer

Sæt dig ned og noter de udfordringer, der kan opstå og lav “Hvis-så”-planer. Det betyder, du skal overveje, hvad du vil gøre i de situationer, hvor der kan opstå udfordringer. På den måde bliver du bedre klædt på til at møde dem. “Hvis jeg har en lang dag med nærmest ingen tid til træning, så…” eller “Hvis jeg glemmer at lave en madpakke til frokost, så…”.