Medlem Ditte

Dittes rejse med WE TRAIN AT HOME

Mød vores seje medlem Ditte, der har gennemført to løbeprogrammer fra WTAH og et løb på 10 km., hun havde meldt sig til. Hendes krop er blevet stærkere, og hun kan mærke et større overskud i hverdagen, da træningen giver hende et boost.

Læs hele interviewet med Ditte og få hendes råd til dig, der også drømmer om at komme i gang med at træne. Hun er virkelig sej og inspirerende, og vi håber, hun kan være med til at give dig det sidste skub.

Interview med Ditte

Ditte deler sine erfaringer, råd og resultater med dig lige herunder.

Hvorfor træner du hos WE TRAIN AT HOME?

Jeg træner WTAH, da træningerne på 12 minutter er overskuelige. De kan som regel altid gennemføres i løbet af dagen, da de ikke er længere, og jeg er vild med, at jeg kan træne hjemme, eller når vi er på ferie. Jeg er ikke meget for træningscentre, så det er et kæmpe plus for mig at kunne træne hjemme og lige når det passer i hverdagen.

Der vises altid lettere og sværere alternativer til øvelserne, hvilket jeg benytter mig af alt efter dagsformen; nogle dage er jeg flyvende, andre dage er træningen meget hård, fordi min krop er brugt, og så skruer jeg lidt ned for tempoet eller tager de lettere alternativer, så jeg stadig kan gennemføre. Det er fedt, at der er forskellige træninger, 50/10 og 20/10; nogle dage er der energi til de hurtige øvelser, andre dage er det rart at kunne bruge tid på at koncentrere sig mere om de enkelte øvelser.

Desuden er det nogle meget dygtige trænere, både til HIIT og yoga. De støtter og motiverer hele træningen igennem; og så er de ikke blege for at sige, hvis de selv er pressede, f.eks. har taget for tunge vægte. Det er faktisk rart at mærke, så man ikke føler sig alt for ringe.

Den lukkede Facebook gruppe giver mig stor inspiration; jeg deler opslag om min træning og håber at kunne inspirere andre til at få trænet. Omvendt kan jeg også skrive, hvis træningen har været hård, eller hvis jeg synes, det var svært at komme igennem en træning. Så får man altid highfives og opmuntrende kommentarer tilbage fra trænerne og andre medlemmer, hvilket giver motivation til at fortsætte.

Jeg bliver også inspireret af andre til lige at få en træning ind i hverdagen, når andre skriver om en vildt fed træning, så får jeg også lyst til at prøve den. Jeg kommenterer også gerne på andre opslag og giver ros og opmuntring tilbage.

Hvad er din favorit træningsform?

Jeg har gennemført to løbeprogrammer fra WTAH. Jeg er vild med programmerne, da de er lette at forstå og lige til at gå til. Jeg har prøvet en del andre løbeprogrammer og er startet med at løbe mange gange, men de andre programmer er hurtigt blevet for tekniske, og så har jeg mistet interessen. WTAHs løbeprogrammer er sat sammen, så både krop OG psyke kan følge med ift. øget træningsmængde og intensitet. Man løber i sit eget tempo til alle træninger, så det passer til ens niveau.

Jeg er også blevet rigtig glad for yoga. Selvom det er udfordrende ift. balance, så nyder jeg at have fokus på min vejrtrækning. Når jeg koncentrerer mig om øvelserne, så flyver tankerne ikke rundt, og jeg er fuldt til stede. Der er bl.a. et core-program, som jeg bliver ved med at vende tilbage til.

Jeg er glad for at supplere min løbetræning med både yoga og HIIT, da min krop bliver trænet og udfordret på forskellige måder, og så er det ikke på nogen måde ensformigt at træne, da det er så afvekslende.

Hvad tid på dagen træner du og hvorfor?

Jeg træner helst om eftermiddagen inden aftensmad i løbet af ugen. I weekenderne vil jeg helst have træningen gennemført inden morgenmad. Så er hele dagen til rådighed efter en god og aktiv start.

Har du et yndlings træningsredskab?

Jeg er blevet ret glad for at bruge vægte, og det er fedt at mærke, at jeg skal til at have nogle tungere vægte at bruge i min træning.

Hvilke resultater har du opnået?

Jeg kan mærke, at min krop er blevet stærkere; både arme, ben og mave, og det er jo et plus i dagligdagen. Jeg har større overskud i hverdagen, da det giver et boost at træne. Det giver også mentalt overskud, når jeg nu har fået gennemført to løbeprogrammer og fik løbet de 10 km. i et løb, jeg havde meldt mig til.

Det er så givende at sætte sig for at gennemføre noget, og at det så virkelig lykkes! Jeg har fået mere tro på mig selv, i og med at jeg kan yde så meget mere nu, end jeg kunne i starten. Jeg er stolt af hvert eneste fremskridt, jeg kan mærke. Det er fedt at se udviklingen, når jeg f.eks. kan løbe længere end ved tilsvarende løbetræninger tidligere i programmet. Eller at jeg efterhånden sagtens kan bruge en tungere vægt, når jeg træner HIIT.

Hvad er dit bedste råd til andre, der også gerne vil i gang med at træne?

Mit råd til andre, der gerne vil i gang med at træne: Gør det! Det er overskueligt at bruge de 12 minutter på træning i løbet af dage. Man kan træne på alle tider af døgnet og alle steder, så der gælder ingen undskyldninger for ikke at træne. Der vises altid lettere og sværere alternativer, så træningen kan tilpasses ens niveau og dagsform.

Man kan selv sammensætte sin træning, hvis der er en bestemt kropsdel, man gerne vil fokusere på et stykke tid, og man kan også selv bestemme, om træningen skal være med eller uden redskaber. Jeg synes selv rigtig godt om de forskellige bootcamps, da træningerne er så varierede, både ift. hvilke dele af kroppen der trænes og ift. intensiteten.