Vil du gerne i gang med at træne, men oplever du ofte, at du ikke har energien til det? Når energiniveauet er i bund, så er det sjældent træningsmåtten, der lokker. Det kender vi alle, og det kan være svært at overvinde følelsen af træthed. Selv for de mest dedikerede træningsentuasiaster kan det nogle gange være en udfordring at finde energien til at træne.

Med de rette strategier kan du dog finde den nødvendige energi til din træning. Kort tid efter vil du opleve, at træningen rent faktisk booster din energi og giver dig lyst til mere.

5 tips til at få energi til at træne

Her er nogle nyttige tips til at booste din energi og komme i gang med din træning.

1. Tank kroppen op med nok mad og drikke

Din kost spiller en afgørende rolle i dit energiniveau. Sørg for at få nok at spise og drikke i løbet af dagen, så du har energi til at træne. Det kan også være en god idé at få noget at spise inden din træning, hvis det er lang tid siden, du har spist. Det kunne være et lille mellemmåltid ½-1 time inden.

2. Prioritér søvnen

En af de mest effektive måder at få mere energi på er at sikre dig tilstrækkelig med søvn. Sørg for at få 7-9 timers kvalitetssøvn hver nat. En god nats søvn hjælper med at genopbygge din energi og forberede din krop på en aktiv dag.

5 gode råd til en bedre nattesøvn.

3. Planlæg din træning

Lav en træningsrutine der passer til dig og vælg det tidspunkt, hvor du føler dig mest frisk. Spørg dig selv, om du måske kunne få trænet tidligere på dagen i stedet for at kæmpe med at få energi til at træne efter arbejde. Måske kan du finde træningstøjet frem aftenen før og så nå et kort træningspas før arbejde? Eller måske kan du nå en omgang HIIT i frokostpausen?

4. Skru op for dine yndlingssange

Lav en træningsplayliste med dine yndlingssange, der giver dig energi. Musik kan hjælpe med at øge din motivation og holde dig fokuseret under træningen.

5. Lyt til kroppen

Vær opmærksom på din krops signaler. Hvis du føler dig ekstremt træt eller udmattet, kan det være en god idé at tage en hviledag i stedet for at tvinge dig selv gennem træningen. Det vil på sigt give dig mere energi, da du samtidig husker at give kroppen den ro, den har behov for.

Husk, at det er helt normalt at have dage, hvor energiniveauet er lavt. Det vigtigste er at lytte til din krop og finde en balance mellem træning og hvile.

Jeg har aldrig været så vedholdende med noget træning, som dette. Efter et år synes jeg stadig det er sjovt, varieret og udfordrende. WE TRAIN AT HOME er bare blevet en naturlig del af hverdagen. Det der holder mig sund, stærk og glad.
Kathe, WE TRAIN AT HOME medlem