Hvad er sundhed for dig, og hvornår føler du dig sund? 

Mange af os stræber efter at blive sundere, men hvad betyder det egentligt? I bund og grund er det meget individuelt, og det handler om, at du skal have det godt. Det vil sige både fysisk, psykisk og socialt velvære.

Læs med her og få 4 bud på, hvad sundhed kan være for en størrelse. Så kan du blive inspireret og bruge det, der giver allermest mening for dig.

4 bud på hvad sundhed er

 

1. Giv din krop god næring
Vær god ved dig selv ved at give din krop den næring, den har brug for. De officielle Kostråd er en rigtig god rettesnor at spise efter, da du her får dækket behovet for vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer. Sundhed er dog også psykisk, så hvis det giver dig livskvalitet at drikke et glas vin fredag aften eller spise et stykke kage i ny og næ, så skal der også være plads til det. Alt med måde.

2. Find tid til motion
Der er mange fordele ved at dyrke motion regelmæssigt. Du reducerer stress, forbedrer din søvn og giver dit humør et boost – og det behøver ikke tage alverdens tid. Med blot 12 minutters HIIT får du trænet kroppen godt igennem og får sved på panden. Det kunne også være en frisk løbetur eller lidt behagelige stræk på yogamåtten.

3. Husk at slappe af
Afslapning og søvn er vigtigt, hvis du gerne vil have en balanceret og sund livsstil. Her lader du op og forbereder dig til en ny dags indtryk. Læs vores blogindlæg om sunde søvnvaner lige her.

4. Prioriter dit mentale helbred
Dit mentale helbred spiller også en stor rolle, når det kommer til sundhed og velvære. Øv dig i at fokusere på positive tanker og sæt gerne tid af dagligt til at meditere. Det kan blot være et par minutter, hvor du lige lukker øjnene og trækker vejret helt ned i maven.