Vi får rigtig tit spørgsmålet om, hvor mange kalorier man kan forbrænde på vores workouts. Vi vil prøve at gøre jer lidt klogere på det i dette indlæg.

Det er generelt et super svært spørgsmål at besvare – ikke fordi at man ikke kan måle kalorierne der forbrændes mens man træner, det kan man bruge et pulsur til, men fordi at der er SÅ mange forskellige faktorer der spiller ind, når man skal prøve på at beregne hvor mange kalorier man forbrænder på en workout.

Disse faktorer, er nogle af dem der har en indflydelse på, hvor mange kalorier du forbrænder:

  • Din vægt
  • Dit køn 
  • Hvor hårdt du presser dig selv under hver workout
  • Hvilken form du er i
  • Hvor effektiv din krop er til at forbrænde fedt (høj eller lav forbrænding)

Disse faktorer er blandet andet grunden til, at det er svært at give et helt konkret svar på spørgsmålet når vi bliver spurgt, da det er meget individuelt.

 

Kalorier og “The Afterburn Effect” 

Studier har vist, at HIIT workouts kan forbrænde 12-22 kalorier i minuttet (mens du træner). Igen kommer det meget an på ovenstående faktorer. Hvis du sammenligner det med de ca. 10 kalorier du forbrænder i minuttet ved lav intensitets træning, som fx. jogging, cykling etc. så er det faktisk ret vildt.

Dog er en af de vigtigste, og mest fantastiske, faktorer ved HIIT træning efterforbrændingen, altså, de antal kalorier og fedt din krop kan forbrænde efter en workout.

Et studie  har vist, at HIIT kan forbrænde op til 9 gange mere fedt end ved lav intensitets træning, og hæve din efterforbrænding i op til 48 timer efter en workout. Ved lav/moderat intensitets træning forbrænder kun kalorier i det øjeblik du træner, ikke efter træningen.

Husk dog på, at efterforbrændingen styres af hvor meget du presser dig selv under selve HIIT workouten, det handler virkelig om at komme helt der ud, hvor du næsten føler at du falder om hvis du fortsætter. Du skal hive efter vejret og mærke dine muskler brænde, det er der hvor vi maximerer vores kalorie forbrænding, både mens og efter vores træning. Så jo højere efterforbrænding du vil have, desto mere skal du bare huske at presse dig selv under trænigen.

Dette er grunden til at det er rigtig svært at give et konkret svar på, hvor mange kalorier du i alt forbrænder på en HIIT workout, da vi også har den fantastiske “afterburn-effect”. Men, hvis du gerne vil holde styr på hvor meget du forbrænder under selve træningen, kan vi anbefale dig at træne med et pulsur.

Hvis du vil vide mere om HIIT og om hvorfor det er så effektivt, så kan du læse vores tidligere indlæg om hvad HIIT træning er.

– og husk på, det handler ikke kun om at tælle kalorier. Lig mærke til alle de andre gode ting i livet træningen giver dig. Du får mere tid ved at træne HIIT (da du slipper de flere timer i centeret), du får mere energi, et bedre helbred, mere selvtillid, du får en stærkere og mere fast krop, du kommer i fantastisk form og vi kunne blive ved. Find dine helt egne grunde til hvorfor du elsker HIIT, og del dem endelig gerne med os <3

Tænk over hvad HIIT har gjort for dig indtil videre, og gør det så op med hvor vigtigt det egentlig er at tælle kalorier hele tiden? find en sund balance og husk at have det sjovt! Det er den gyldne nøgle til en vedvarende sund og stærk livsstil <3.

De bedste Hiit hilsner,
Christina & Ida <3

___

Kilder:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0026049594902593
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25162652
https://www.shape.com/fitness/tips/science-behind-afterburn-effect
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3168423/How-tone-30-minutes-intense-workouts-promising-burn-NINE-calories-hour.html