Spiser du også, selvom du er mæt? Måske har du altid lært, at du skal spise op og har svært ved at give slip på denne tankegang?

Mange mennesker spiser uden at mærke efter, om de er reelt sultne eller ej. Det er noget, der sker efterhånden, som vi bliver ældre. Spædbørn er eksempelvis mestre til at stoppe med at spise, når de er mætte.

Når vi bliver ældre, bliver mange af os dårligere til at lytte efter kroppens signaler, og vi får svære ved at mærke efter vores mæthedsfornemmelse. Samtidig lever vi i et samfund med konstant adgang til mad, hvor det kan være svært at navigere i de mange fristelser.

Er det noget, du kan genkende hos dig selv? Så hjælper vi dig herunder, så du kan øve dig i at stoppe med at spise, når du er mæt.

5 råd til at lære din mæthed at kende

Gå på opdagelse i vores 5 bedste råd til at lære din mæthed at kende.

1. Tyg maden og spis langsomt

Du har sikkert hørt det før, men det er der en grund til. Det virker nemlig. Fokuser på at få tygget maden og smage på den, så du på den måde kan sætte tempoet ned. Så giver du også kroppen tid til at registrere, om den er ved at være mæt eller ej.

2. Lad gryder og pander blive i køkkenet

Plejer du at tage gryder og pander med ind på spisebordet? Så har du måske også taget dig selv i at sidde og nippe til maden, selvom du egentlig var færdig. I stedet kan du anrette en portion i køkkenet og tage med ind til bordet. Så skal du fysisk rejse dig for at hente mere, og på den måde bliver du mere bevidst om din sult eller mæthed.

3. Brug en mindre tallerken

Når du anretter på en mindre tallerken, så syner maden af mere, og det giver dig tid til at tænke dig en ekstra gang om, inden du tager den næste portion.

Bliv klogere på tallerkenmodeller, og hvordan fordelingen af mad på tallerkenen kan se ud.

4. Lav mindre end du plejer

Øv dig i at lave en mindre portion, end du plejer. Måske er du vant til at spise to kyllingebryst, men det kan være, du finder ud af, at det er nok med ét. På den måde kan du udfordre dig selv og blive klogere på din sult og mæthed.

5. Sluk tv’et og læg mobilen væk

Undgå at spise foran tv’et, da det fjerner dit fokus på maden. Det samme gælder mobilen. Når dit fokus er på noget andet, så tænker du sjældent over hvor meget, du spiser.

Jeg elsker WE TRAIN AT HOME og hvad det har gjort for mig og min familie. Efter kun 4 måneder havde jeg tabt 17,4 kg, udelukkende ved at træne WE TRAIN AT HOME og lave en ændring i mine kostvaner. Jeg har også fået meget mere overskud, og jeg har det for første gang i mit liv godt med mig selv. Jeg håber at jeg kan inspirere andre til også at prøve!
Anita, WE TRAIN AT HOME medlem