Husker du at nyde processen, eller fokuserer du kun på målet? Det kan være et specifikt tal på vægten eller en bestemt træningspræstation, du gerne vil opnå.

At sætte sig nogle specifikke mål kan være godt, men det er også vigtigt at huske på, at træning ikke kun skal handle om at nå et mål. Vi skal også huske at nyde processen. Ellers kan træning hurtig ende med at blive en sur pligt, og vi udskyder måske en masse af det, der giver livskvalitet.

Måske takker du nej til sociale arrangementer, indtil du har tabt dig. Eller måske venter du med at købe drømmekjolen. Det kan også være, at du helt glemmer at nyde din træning og slår dig selv i hovedet over, at du ikke har nået dit mål endnu.

Frugt, grøntsager og træningsudstyr

3 gode råd til at nyde processen mod målet

Hvordan du bryder ud af dette mønster og nyder turen på vej mod målet, gør vi dig klogere på lige herunder med 3 gode råd.

1. Husk at have de små succeser for øje

For mange kan det være svært at nyde processen, hvis man kun fokuserer på det endelige slutmål. Det er også vigtigt at have de små succeser for øje, der kommer undervejs, for dem kan der være mange af. Det kan være, at du kan løfte tungere vægte, løbe 5 km med færre pauser eller måske begynder tøjet at sidde bedre.

Øv dig i at blive mere opmærksom på de små detaljer og hver en sejr på vejen – og ros dig selv for det.

2. Flyt dit fokus

Motion kan hurtigt ende med at blive en sur pligt og noget “man burde gøre”. I stedet bør du flytte dit fokus og fokusere på, at alt det du gør er for at være god ved selv. Fokuser på den følelse, du får i kroppen, når du har trænet og alle de fordele, der følger med.

3. Sæt realistiske forventninger

Det er vigtigt, at du sætter realistiske forventninger til dig selv, så du ikke kommer under et for stort pres. Især hvis du er nybegynder eller måske ikke har trænet i en længere periode. Så sænk barren og giv dig selv tid. Ellers kan det bare ende i skuffelser, hvilket gør det endnu svære at nyde processen mod målet.

Med WE TRAIN AT HOME kan du nemt komme i form derhjemme med online HIIT, yoga, pilates, løbetræning m.m. Så kan du få træningen klaret hurtigt og effektivt. Prøv 14 dage gratis.