Ved du allerede en masse om at tabe dig, blive stærkere og strammet op? Ved du også, hvordan du holder fast i det, du opnår og nyder processen dertil?

Det sidste er ofte der, hvor mange af os bliver udfordret. Måske fokuserer du kun på et specifikt tal på vægten eller en bestemt træningspræstation, du gerne vil opnå. At sætte sig nogle specifikke mål kan være godt, men det er også vigtigt at huske på, at træning ikke kun skal handle om at nå et mål. Vi skal også huske at nyde vores træningsrejse og processen mod målet. Ellers kan træningen hurtig ende med at blive en sur pligt og noget, vi så ender med at droppe igen.

Samtidig får vi også svære ved at holde fast i det, vi opnår, fordi vi måske pisker os selv igennem træningen og udskyder en masse af det, der giver os livskvalitet. Måske takker du nej til sociale arrangementer, indtil du har tabt dig. Eller måske venter du med at købe drømmekjolen. Det kan også være, at du helt glemmer at nyde din træning og slår dig selv i hovedet over, at du ikke har nået dit mål endnu.

Hvad skal du gøre i stedet? Du skal gøre din træningsrejse meget mere attraktiv og øve dig i at nyde processen mod målet.

4 gode råd til at nyde processen mod målet

Hvordan du bryder ud af dette mønster og nyder turen på vej mod målet, gør vi dig klogere på lige herunder med 4 gode råd.

1. Husk at have de små succeser for øje

For mange kan det være svært at nyde processen, hvis man kun fokuserer på det endelige slutmål. Det er også vigtigt at have de små succeser for øje, der kommer undervejs, for dem kan der være mange af. Det kan være, at du kan løfte tungere vægte, løbe 5 km med færre pauser eller måske begynder tøjet at sidde bedre.

Øv dig i at blive mere opmærksom på de små detaljer og hver en sejr på vejen – og ros dig selv for det.

2. Flyt dit fokus

Motion kan hurtigt ende med at blive en sur pligt og noget “man burde gøre”. I stedet bør du flytte dit fokus og fokusere på, at alt det du gør er for at være god ved selv. Fokuser på den følelse, du får i kroppen, når du har trænet og alle de fordele, der følger med.

3. Sæt realistiske forventninger

Det er vigtigt, at du sætter realistiske forventninger til dig selv, så du ikke kommer under et for stort pres. Især hvis du er nybegynder eller måske ikke har trænet i en længere periode. Så sænk barren og giv dig selv tid. Ellers kan det bare ende i skuffelser, hvilket gør det endnu svære at nyde processen mod målet.

4. Forventningsafstem med dine nærmeste

Sørg for at forventningsafstemme med dine nærmeste og forklar dem, hvad din træningsrejse indebærer og dine mål. Især hvis du bor sammen med nogle eller bruger meget tid med familie eller venner i din fritid.

På den måde vil de have en bedre forståelse for, at du f.eks. ønsker at træne på specifikke tidspunkter, takker nej til en ekstra portion eller drikker mindre alkohol. Tilsammen giver det dig en bedre proces og mere opbakning.

Jeg har aldrig været så vedholdende med noget træning, som dette. Efter et år synes jeg stadig det er sjovt, varieret og udfordrende. WE TRAIN AT HOME er bare blevet en naturlig del af hverdagen. Det der holder mig sund, stærk og glad.
Kathe, WE TRAIN AT HOME medlem