Det er januar, og vi har et helt nyt år at tage hul på. Et nyt år betyder ofte, at vi får lyst til at skabe nye forandringer og nye tiltag i vores dagligdag.

Nytårsforsætter har efterhånden fået lidt et dårligt ry, men ofte handler det om, at vi sætter barren for højt og lægger alt for mange planer.
Et nytårsforsæt kan sagtens være en god ting, da det giver os mulighed for at overveje, hvad vi gerne vil gøre mere eller mindre af. Det vigtigste er, at du overvejer, hvorfor du gerne vil de ting, du sætter dig for – og så skal det være noget, som du rent faktisk har lyst til at holde.

Derfor har vi samlet 3 idéer til nytårsforsætter herunder, som du kan blive inspireret af. Begynd med at overveje, hvad det er, du rent faktisk gerne vil have mere af i din hverdag. Så er der større chance for, at du rent faktisk har lyst til at holde det hele året – og ikke kun de første uger i januar.

Godt nytår!

HIIT trænere smiler

3 idéer til nytårsforsætter

1. Prioritér pauser med bevægelse
Når hverdagen er fyldt op med arbejde og praktiske gøremål, så kan vi hurtigt glemme at holde pauser. Det er dog vigtigt, at vi får prioriteret pauser i løbet af dagen, så vi ikke brænder ud. Endnu bedre er det, hvis vi kan holde en aktiv pause med bevægelse, da det kan give os fornyet energi.
Du kan hjælpe dig selv ved at lægge pauser ind i din kalender, så du bliver mindet om det. Det kan være, at du foretrækker at rulle yogamåtten ud, en løbetur i naturen eller måske bare lidt udstræk på kontoret.

2. Husk forkælelsen
I en travl hverdag kan vi have tendens til at glemme forkælelsen, men ligesom det er vigtigt med pauser, så er det også vigtigt, at vi husker at forkæle os selv. Det er nemlig med til at give mere glæde og overskud, så snyd ikke dig selv for lidt luksus i hverdagen.
Det kan både være store og små ting. Book en massage, lav en spasession på badeværelset eller drik en kop kaffe i sofaen. Hvad end der er forkælelse for dig.

3. Prøv noget nyt 
Det kan være sundt at få skubbet lidt til vores komfortzone i ny og næ. Det er med til at udvikle og udfordre os – og så gør det ofte livet lidt sjovere med nye oplevelser. Mange af os går rundt og drømmer om at prøve noget nyt, men det er ikke altid, at vi går skridtet videre og rent faktisk gør noget ved det.
Så hvornår har du sidst prøvet noget nyt? Det kan være, at du gerne vil lære et andet sprog, prøve en ny ret i køkkenet eller måske prøve en ny træningsform. Kast dig ud i det og tag det første skridt.