Får du nok omega-3? Du har sikkert hørt en masse om, hvor vigtigt det er, at vi spiser fisk flere gange om ugen og får nok omega-3. Det er der en god grund til, da omega-3 fedtsyrer er essentielle for vores helbred på mange måder. Desværre får mange af os ikke tilstrækkeligt med omega-3 i vores kost. I dette blogindlæg gør vi dig klogere på, hvorfor omega-3 er så vigtig, og hvordan du kan sikre, at du får nok af det i din kost.

Hvorfor er omega-3 fedtsyrer vigtige?

Fisk, især de fede fisketyper, er den primære kilde til de langkædede omega-3 fedtsyrer DHA og EPA. De spiller en afgørende rolle i flere af kroppens funktioner, og det er derfor vigtigt at få nok af dem i løbet af dagligdagen.

Her er nogle af de vigtigste grunde til at sørge for, at du får nok omega-3:

  • Du mindsker risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
  • Det bidrager til at opretholde et normalt syn.
  • Det kan virke antiinflammatorisk.
  • Det er vigtigt for hjernens funktion.

Sådan får du nok omega-3

Nu hvor vi ved, hvorfor omega-3 fedtsyrer er så vigtige, så lad os se på, hvordan du kan sikre, at du får tilstrækkeligt af dem i din kost.

1. Spis 350 g fisk om ugen

Det anbefales, at du spiser 350 g fisk om ugen, hvoraf de 200 g skal være fra fed fisk som sild, makrel, laks og ørred. Det svarer til, at du skal spise fisk som hovedret to gange om ugen og gerne som pålæg flere gange om ugen.

Prøv at tilberede fisken på forskellige måder. Du kan f.eks. stege, koge eller dampe fisken eller bage den i ovnen med lækre krydderier og friske krydderurter.

2. Alle former for fisk tæller med

Det er alle former for fisk, der tæller med i regnskabet. Frossen fisk, fisk på dåse og færdigstegte fiskefrikadeller er derfor også en del af de 350 g. Så du kan sagtens pakke en dåse makrel med til frokosten.

3. Brug fisk som pålæg

Hvis du ikke har lyst til at kaste dig ud i tilberedning af fisk til aftensmaden, så brug fisk som pålæg i stedet for kødpålæg til frokosten. Så kan du på den måde sikre, at du får nok. Det kunne være f.eks. være tun, makrel, sild eller røget laks.

Hvis du spiser tre skiver rugbrød med fiskepålæg, får du ca. 100 g fisk. Du kan derfor hurtig komme op på den anbefalede mængde.

Mål og vægt aner jeg ikke, men resultatet er nået på 3 uger - Jeg er stolt!!! Jeg har ikke haft hovedpine en eneste gang, jeg har fået mere overskud og har ikke været træt og sløv.
Ditte, WE TRAIN AT HOME medlem