Påsken er på vej, og det er for mange lig med familiehygge og dejlige påskefrokoster med god mad og drikke. For mange kan det dog være overvældende med de mange fristelser, som påsken byder på. Det kan ende med ondt i maven og ekstra kilo, når påskedagene er omme.

Heldigvis kan du sagtens have en god og hyggelig påske, selvom du gerne vil holde vægten eller er i gang med et vægttab. Vi har samlet de bedste tips til dig, så du kan forberede dig på påskedagene og nyde den gode mad uden ondt i maven og overspisning. Og du kan selvfølgelig også bruge dem i mange andre situationer og højtider, hvor du bliver overvældet af de mange fristelser.

Påskeæg

3 tips til påskedagene

1. Skab et overblik over maden
Når du er til påskefrokost, så start ud med at få et overblik over maden og vælg det, som du har allermest lyst til. Ofte er det mange retter, der bliver serveret til en påskefrokost, og der er sikkert nogle retter, du synes bedre om end andre. Så prioriter den mad, du bedst kan lide.

2. Nyd din mad stille og roligt
Giv dig selv lov til at nyde maden stille og roligt. På den måde kan du spise med mere opmærksomhed, og det bliver nemmere at mærke efter og lytte til din mæthedsfornemmelse. Husk også at maden ikke nødvendigvis smager bedre af, at du tager af flere omgange.

3. Få bevægelse ind i påskedagene
Når vi er til påskefrokost, så kan vi ofte ende med at sidde ned i mange timer. Det kan derfor være rart at få noget bevægelse ind og få rørt kroppen.
Hvis du gerne vil have, at det skal være hurtigt og effektivt, så kan du f.eks. træne en af vores HIIT træningsvideoer, der kun tager 12 minutter. I kan også tage hinanden under armen og gå en rask tur mellem retterne.

God påske!