Design uden navn (25)

Har du nogensinde afsluttet din træning og derefter smidt dig i sofaen med det samme eller skyndt dig videre med dagens næste to-do? Du er ikke den eneste.

Vi snakker meget om vigtigheden af en god rutine før vores træning, som kan indebære væske, et næringsrigt måltid og en god opvarmning, men vi kan have tendens til at glemme rutinen, der kommer efter.

Det behøver hverken at være tidskrævende eller besværligt, men din krop vil takke dig for, at du bruger et par minutter på at køle af og tanke op efter en god workout.

5 tips til en god post-workout rutine

Hvis du gerne vil i gang med indføre en god rutine efter din træning, så får du her vores 5 bedste tips til en god post-workout rutine.

1. Stræk ud

Sæt et par minutter af til at strække ud efter din træning. Det kan være en god måde at køle af på og samtidig arbejde med din fleksibilitet.

Hold gerne strækket i minimum 15 sekunder og husk at strække begge sider af kroppen ud. Du finder udstrækningsvideoer hos WE TRAIN AT HOME, men du kan også blive inspireret af vores blogindlæg med 30 yogaøvelser.

2. Drik vand

Sørg for at få noget at drikke efter din træning. Det er som regel nok at drikke omkring 1-1,5 liter væske i døgnet, men når du er fysisk aktiv eller sveder meget, så skal du gerne drikke mere end normalt.

Hjælp dig selv ved at have en flaske vand stående fremme og gør det mere indbydende ved at tilsætte noget smag som citron eller mynte.

3. Spis en snack

Det kan være godt at få lidt at spise efter en omgang træning. Spis en snack der består af noget protein og kulhydrat, da det hjælper kroppen med at restituere. Det kan f.eks. være rug- eller knækbrød med magert pålæg eller skyr med frugt.

4. Bliv frisket op

Måske har du tendens til at fortsætte dagen i dit svedige træningstøj, men det kan gøre meget ved ens humør og energi, hvis du prioriterer at komme ud af træningstøjet. Hop ind under bruseren og bliv frisket op, så du er klar til resten af dagen.

5. Tak dig selv

Brug et øjeblik på at takke dig selv efter din træning. For at du har taget dig tid til at bevæge dig og gøre noget godt for dig selv og din krop. Det er virkelig sejt!

Når du tager dig tid til at rose dig selv, så kan det gøre en kæmpe forskel for dit sind og din motivation til at fortsætte.