Nyder du hver en bid, når du spiser?

I en travl hverdag glemmer mange af os at være 100 % til stede, når vi spiser et måltid. Vi skynder os igennem maden, og vi glemmer at mærke efter, hvornår vi egentlig er sultne eller mætte.

Med mindful spisning kan du lære at lytte til kroppens naturlige sult. Det indebærer også, at du fokuserer på at være til stede og nyde maden bid for bid samtidig med, at du lukker (næsten) alt andet ude.

Vi har derfor samlet 3 tips til, hvordan du kan spise mindfuldt. Det er selvfølgelig svært at gøre det 100 % ved alle måltider, men det kan have en stor effekt på at reducere overspisning og sænke stress.

Husk at øvelse gør mester. Du kan f.eks. starte ud med at prøve det ved en lille snack eller et mindre måltid.

3 tips til mindful spisning

 

1. Læg bestikket efter hver bid
Læg bestikket efter hver bid og tag først en ny bid, når du har tygget færdig. Det kan lyde simpelt, men det er de færreste af os, der gør det. På den måde sætter du også tempoet ned, når du spiser.

2. Fokuser din opmærksomhed på maden
Fokuser din opmærksom på maden og smag hver en bid, som om den er ny. Hvordan smager den? Hvordan dufter den? Hvordan er konsistensen?

3. Undgå for mange forstyrrelser
Hvis du gerne vil spise mere mindfuldt, så er det en god idé at undgå for mange forstyrrelser. Der skal gerne være ro omkring dig. Så sluk for tv’et og fokuser på maden foran dig.

God fornøjelse!