Har du svært ved at styre dine cravings?  
Cravings er noget, som mange kæmper med til daglig, og det kan være én af de største barrierer for et vægttab. For når trangen bliver for stor, kan den nemlig virke helt umulig at ignorere.

Cravings opstår som følge af et “cue”. Det kan f.eks. være noget, du dufter, ser eller snakker om. Måske opstår trangen, når du går forbi slikhylderne i supermarkedet? Eller måske opstår den, når du snakker om fredagskagen med kollegaerne? Hvis du samtidig går med en overbevisning om, at du ikke må få det, du craver, så kan trangen til sidst blive så stor, at du giver efter.

3 tips til at tackle dine cravings

Læs med her og få 3 tips til, hvordan du kan tackle og reducere dine cravings.

1. Fjern opmærksomheden fra din craving

Du kan fjerne opmærksomheden fra det, du craver ved fysisk at fjerne cravingen eller fjerne dig selv derfra. Hvis der f.eks. står en kage foran dig til fødselsdagen, så kan du rykke kagen væk fra dig, så den er ude af syne. Hvis du f.eks. har svært ved slikhylderne i supermarkedet, så kan du planlægge en anden rute, så du på den måde ikke kommer forbi dem.

2. Distraher dig selv

Afled tankerne ved at distrahere dig selv. Tag opvasken, ring til en ven, løb en tur eller lyt til musik. Du kan lave en liste med aktiviteter, du kan lave, når du har brug for at blive distraheret. Prøv dig frem og find ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

3. Vent fem minutter

Når du oplever cravings, så vent fem minutter og mærk efter. Mærk efter hvilke følelser du oplever og accepter din craving. Måske kan de fem minutter få dig på bedre tanker og med tiden kan du lære, at cravings ikke er noget, du absolut skal handle på.