Synes du også, at det kan være svært at få nok grøntsager i løbet dagen? Du er bestemt ikke den eneste.

Anbefalingen er 600 gram frugt og grønt om dagen, hvoraf mindst halvdelen skal være grøntsager. For mange af os kan det dog være lidt af en udfordring at komme op på den mængde. Det kan være på grund af hverdagens travlhed, manglende kreativitet eller noget helt tredje, der er årsagen.

Men grønt skal der til, og det behøver hverken at være svært eller uoverskueligt at spise flere grøntsager i løbet af dagen. De indeholder en masse gode vitaminer og mineraler, og særligt de grove slags som kål, rodfrugter og bælgfrugter indeholder flere kostfibre, som er gode for vores mæthed.

Husk at alle grøntsager tæller med i de 600 gram. Det gælder derfor også de frosne samt grøntsager og bælgfrugter på dåse.

Vi har samlet 5 tips til at få flere grøntsager i løbet af dagen, hvis du til tider føler, at kreativiteten halter.

5 tips til at få flere grøntsager

 

1. Erstat noget af kødet med grøntsager
Få mere grønt ind i måltidet ved at erstatte noget af kødet med grøntsager. Det kan f.eks. være, når du laver lasagne, bolognese, frikadeller e.l.

2. Tilsæt revne grøntsager
Kom revne grøntsager i bolledejen, i risene eller i havregrøden. Revne gulerødder i havregrøden giver f.eks. en dejlig sødme.

3. Kom grøntsager i din smoothie
Hvis du er glad for at lave smoothie, så kan du sagtens snige lidt grønt i. Det kan f.eks. være en håndfuld spinat eller grønkål. Du kan evt. prøve vores lækre opskrift på en grøn smoothie.

4. Gå amok med pyntegrønt
Kom en masse pyntegrønt på din rugbrødsmad som agurk, peberfrugt, radiser, løg eller salatblade. Det både smager og ser skønt ud!

5. Forbered gnavegrønt
Hjælp dig selv ved at forberede nogle bøtter med gnavegrønt, så du har til et par dage og sparer tid. Samtidig bliver grøntsagerne også lettilgængelige, når de allerede er skyllet og skåret ud.