Har du svært ved at forlade de bløde og varme dyner, når vækkeuret ringer? Eller føler du, at du stresser rundt om morgenen?

Når vi får en stressende start på dagen, så kan det ende med at påvirke resten af vores dag. Hvis du derimod starter din dag roligt, så vil du sandsynligvis opleve en følelse af mere overskud i løbet af dagen.

Derfor har vi samlet 5 tips til en god morgenrutine, så du kan få det bedste ud af dagen. Prøv det der giver mening for dig eller lav din helt egen rutine. Måske skal du allerede prøve det af i morgen tidlig?

Læs også vores 5 gode råd til en bedre nattesøvn, så du kan få nogle sunde søvnvaner.

5 tips til en god morgenrutine

 

1. Forbered aftenen før
Hjælp dig selv ved at forberede så meget som muligt aftenen før. Det kan f.eks. være, at du lægger dit tøj frem og forbereder frokost/mellemmåltider, som du skal have med på farten. På den måde får du mere tid om morgenen, og der er færre ting, du skal tage stilling til.

2. Skab en god døgnrytme (og stå tidligere op)
Gå i seng og stå op på faste tidspunkter. På den måde kan det være nemmere at falde i søvn, og du er mere frisk om morgenen.
Du kan også prøve at sætte dit vækkeur til 10-15 min. tidligere, end du plejer, så du får mere tid til en god morgen.

3. Lad din telefon ligge
Mange af os rækker ud efter vores telefon som det første, når vi vågner. Øv dig i at lade den ligge om morgenen, så du får en mere rolig start, hvor der ikke er en masse, du skal forholde dig til.

4. Afsæt tid til at meditére
Skab ro og klarhed ved at afsætte 5-10 minutter til at meditere. Sæt dig godt til rette, luk øjnene og fokuser på åndedrættet for en stund.

5. Indfør en morgentræning
Mange af os har en presset kalender i hverdagene, og måske ender det med, at vi glemmer eller nedprioriterer træningen. Ved at indføre en morgentræning får du det klaret med det samme, og du får samtidig en god start på dagen.
WE TRAIN AT HOME finder du HIIT træningsvideoer, der kun tager 12 minutter. Det kan også være, at du foretrækker en blid omgang yoga eller måske en løbetur i den friske luft.