Har du svært ved at forlade de bløde og varme dyner, når vækkeuret ringer? Eller føler du, at du stresser rundt om morgenen?

Når vi får en stressende start på dagen, så kan det ende med at påvirke resten af vores dag. En god morgenrutine kan derfor sætte tonen for resten af din dag. Det handler ikke kun om at vågne tidligt, men også om at skabe en positiv start, der booster dit humør og din produktivitet.

Derfor har vi samlet 5 tips til en god morgenrutine, så du kan kickstarte din morgen på den rigtige måde og få det bedste ud af dagen. Prøv det der giver mening for dig eller lav din helt egen rutine. Måske skal du allerede prøve det af i morgen tidlig?

Læs også vores 5 gode råd til en bedre nattesøvn, så du kan få nogle sunde søvnvaner.

Yogainstruktør

5 tips til en god morgenrutine

1. Planlæg din morgen aftenen før
Hjælp dig selv ved at forberede din morgen aftenen før. Gør dig nogle tanker om, hvad du gerne vil have gjort om morgenen, så du ikke skal tage stilling til det, når du vågner.

En af de bedste måder at sikre en god morgen er også ved at forberede så meget som muligt dagen før. Det kan f.eks. være, at du lægger dit tøj frem og forbereder frokost og mellemmåltider, som du skal have med på farten. På den måde får du mere tid om morgenen til at gøre det, der giver dig allermest energi.

2. Skab en god døgnrytme (og stå tidligere op)
Øv dig i at gå i seng og stå op på faste tidspunkter. På den måde kan det være nemmere at falde i søvn, og du er mere frisk om morgenen.

Du kan også prøve at sætte dit vækkeur til 10-15 min. tidligere, end du plejer, så du får mere tid til en god morgen. Træn dig selv til at stå op med det samme og undgå at snooze, selvom det kan være fristende. Det kan forstyrre din søvnrytme endnu mere og gøre dig mere træt i løbet af dagen.

3. Lad din telefon ligge
Mange af os rækker ud efter vores telefon som det første, når vi vågner. Øv dig i at lade den ligge om morgenen, så du får en mere rolig start, hvor der ikke er en masse, du skal forholde dig til.

Måske skal telefonen helt ud af soveværelset, så det heller ikke er det sidste, du kigger på, inden du lægger dig til at sove.

4. Afsæt tid til at meditére
Skab ro og klarhed ved at afsætte 5-10 minutter til at meditere. Sæt dig godt til rette, luk øjnene og fokuser på åndedrættet for en stund. Du kan også bruge en guided meditation eller en rolig yogaklasse, som du finder hos WE TRAIN AT HOME.

Når du tilbringer bare nogle få minutter om morgenen på at være til stede i øjeblikket gennem mindfulness eller meditation, kan det have en enorm indvirkning på din mentale sundhed og din start på dagen.

5. Indfør en morgentræning
Mange af os har en presset kalender i hverdagene, og måske ender det med, at vi glemmer eller nedprioriterer træningen. Ved at indføre en morgentræning får du det klaret med det samme, og du får givet kroppen et energiboost.

Find en form for motion, som du nyder, og som passer til din tidsplan. Hos WE TRAIN AT HOME finder du bl.a. træningsvideoer, der kun tager 12 minutter, som du hurtigt kan klare hjemme på stuegulvet. Det kan også være, at du foretrækker en løbetur i den friske luft.

Jeg har aldrig været så vedholdende med noget træning, som dette. Efter et år synes jeg stadig det er sjovt, varieret og udfordrende. WE TRAIN AT HOME er bare blevet en naturlig del af hverdagen. Det der holder mig sund, stærk og glad.
Kathe, WE TRAIN AT HOME medlem