Bevæger du dig nok? I en travl hverdag kan det være svært at få tid til træning, når kalenderen er tætpakket. Det kan også være, at energien ikke er til det, når du kommer hjem fra arbejde efter en lang dag. Du er ikke alene.

Med nogle få justeringer og lidt forberedelse kan det heldigvis blive nemmere. Anbefalingen er, at vi er fysisk aktive i mindst 30 minutter om dagen med moderat til høj intensitet, men husk at lidt er bedre end ingenting. Du kan også sagtens dele de 30 minutter op, men så skal aktiviteten gerne vare mindst 10 minutter ad gangen.

Læs med her og få 3 gode råd til, hvordan du får en god træningsrutine på trods af en travl hverdag.

Hjemmetræning med redskaber

3 tips til at få trænet i en travl hverdag

1. Planlæg din træning 
Afsæt tid i din kalender til træning. Du kan f.eks. beslutte dig for, at du hver søndag sætter dig ned og planlægger den kommende uge og ser, om der er nogle steder, hvor der er tid til en træning. Husk også at være realistisk og start f.eks. med to eller tre træningsdage alt efter, hvad dit udgangspunkt er.

2. Hjælp dig selv med forberedelse
Med god forberedelse kommer du langt. Hvis du foretrækker at træne om morgenen, så læg træningstøjet frem aftenen inden. Hvis du foretrækker at træne efter arbejde, så sørg for at det ligger klar, når du har fri, så du nemt og hurtigt kan hoppe i det.

3. Udnyt tiden og vær effektiv
Når tiden er begrænset, så handler det om at udnytte tiden og være effektiv med din træning. Måske kan du bruge noget af din frokostpause på en 12 minutters HIIT workout, hvis der er mulighed for det. Du kan også prøve at stå et kvarter tidligere op om morgenen eller udskifte bilen med et par løbesko eller cyklen i ny og næ.

Ved at være kreativ og sænke dine forventninger kan det blive nemmere at klemme en træning ind.

God træning!