Du kender måske udtrykket Yin og Yang. Yang er hurtigere, stærkere og mere dynamisk, hvorimod Yin er blødere, mere passiv og blid. Med Yin Yoga kan du tage en pause fra hverdagen, gå fuldstændigt ind i dig selv og mærke roen i og omkring dig. Yin Yoga-øvelser giver dig mulighed for at nyde en afslappende praksis, der er foryngende og har enorme fordele for krop, sind og sjæl.  

Et Yin Yoga-program er velegnet til alle, men det er særligt en vidunderlig praksis for kvinder, da det holder fordele lige fra at sænke stressniveau til at balancere hormoner, til at fremme egenomsorg, og opnå en dybere forbindelse og forståelse for sig selv. Hos WE TRAIN AT HOME tager vores dygtige yogainstruktør dig igennem de forskellige Yin Yoga-øvelser i vores træningsunivers, hvor du finder træningsvideoer, der både henvender sig til begyndere, let-øvede og øvede. Er du begynder til Yin Yoga, kan du derfor tage det i dit helt eget tempo og vores videoer er derfor super gode til dig, der er ny i yogaens verden. 

Prøv 14 dage gratis lige her

Hvad er Yin Yoga?

Begrebet Yin Yoga har eksisteret i tusinder af år og kommer fra det, man kalder den taoistiske tradition, som netop udgøres af to typer; yin og yang. Yang vedrører bevægelse og skaber varme i kroppen. Yin handler om at finde stilhed og afkøle kroppen. Som mennesker har vi brug for både yin og yang for at finde balance. Yang Yoga-øvelser retter sig mod de overfladiske muskler, hvor Yin Yoga målretter sig de dybe bindevæv i kroppen – ledbånd, led og knogler.

Et Yin Yoga-program består typisk af en række passive gulvpositioner, der holdes i op til fem minutter eller mere, der hovedsageligt arbejder med den nedre del af kroppen; hofter, bækken, indre lår og nedre rygsøjle. Yin Yoga er altså en enkel og stille praksis, men det skal man ikke tage fejl af. Det er ikke altid let, og praksissen har evnen til at tage dig ud over din almindelige komfortzone, men det er især her, at mange af fordelene ligger. 

Yin Yoga-øvelser, der følger dit personlige niveau 

Hos WE TRAIN AT HOME kan alle være med. Er du medlem hos os, får du adgang til vores kæmpe træningsunivers, hvor du nemt kan komme i form derhjemme. Du kan nemlig gennemføre alle vores træningsvideoer lige fra din yogamåtte i stuen. Er du Yin Yoga-begynder, kan du nemt blive bekendt med praksissen i samarbejde med vores dygtige instruktør, der stille og roligt tager dig igennem de forskellige øvelser. Der er naturligvis også programmer til dig, der er ekspert i yogaens mange traditioner. 

Prøv vores yogavideoer i 14 dage gratis lige her

Yogainstruktør dyrker yoga

Fordelene ved Yin Yoga-øvelser 

Yin Yoga henvender sig til dit bindevæv. Vores bindevæv reagerer bedst på en langsom, jævn belastning og derfor holder man stillingerne længere i Yin Yoga. Hvis du forsigtigt strækker bindevæv ved at holde en position i lang tid på denne måde, vil kroppen reagere ved at gøre det lidt længere og stærkere – og det er præcis det, vi gerne vil opnå med et Yin Yoga-program. Nedenfor kan du læse om nogle af de mange fordele, der er ved at dyrke Yin Yoga. 

Hjælper dig til bedre søvn 

Forstyrret søvn opstår ofte, når der er en ubalance mellem krop og sind. Yin Yoga inviterer kroppen til at give slip på stress og spændinger i både den fysiske krop og sindet. Bruger du din dag i en mere aktiv tilstand, kan et Yin Yoga-program være et godt og afstressende værktøj til at finde din indre ro og opnå hvile efter en lang dag. 

Reducerer stress og angst 

I den hurtige og moderne verden som vi lever i i dag, kæmper mange af os med en eller anden form for stress eller angst. Yin Yoga er en særlig beroligende praksis og kan hjælpe med at nedkæmpe den nervøse energi, som mange af os kæmper med til daglig. Yoga er den perfekte måde at mærke dit sind på og blive guidet dybere ind i din krop. Overgivelse er et almindeligt tema inden for Yin Yogaen og kombineret med de langsomme bevægelser og fokusset på åndedrættet, er det en fantastisk måde at hjælpe med at mindske stress og angst –- både fysisk og følelsesmæssigt.

Bygger styrke og udholdenhed  

Yin Yoga bygger måske ikke den samme styrke, som den du finder i for eksempel en Power Yoga-time, men i stedet bygger praksissen en dybere indre styrke og udholdenhed. Yin lærer dig at sidde stille og fokusere på dit åndedræt. I stedet for at lade os selv distrahere, viser Yin os, at der er styrke i overgivelse og at en konfrontation med krop og sind hjælper os med at genfinde en balance og stilhed. Det er altså en praksis, der giver dig store fordele både på og uden for yogamåtten.

Sådan udfører du bedst et Yin Yoga-program 

  • Find din grænse Bevæg dig langsomt og forsigtigt ind i stillingen. Gå ikke direkte til dit ‘maksimale’ og stræk dig aldrig så langt ud, at det forårsager smerte. 
  • Hold dig i ro Forsøg at bevæge dig ind i stillingen stille og roligt uden at bevæge dig for hurtigt og for meget rundt. 
  • Hold stillingen Start med at holde stillingen i et-tre minutter og bevæg dig derefter langsomt op på fem minutter eller mere.

Yogainstruktør i Wide-Angle forward bend pose

Prøv Yin Yoga i selskab med WE TRAIN AT HOME

Vi håber, at du har fået lyst til at prøve Yin Yoga, for hos WE TRAIN AT HOME anerkender vi disciplinen som en vidunderlig praksis, der hjælper os med at samle vores energi og tanker efter en dag fyldt med mange gøremål. 

Yin Yoga er særlig god for dig, der lider af stress, angst eller depression, og enhver, der ønsker at forbedre deres smidighed eller blot dig, der ønsker at træde ud af hverdagens stress og jag for en stund. Hvis du føler dig inspireret, vil vi meget gerne byde dig velkommen til vores univers, hvor du både kan prøve kræfter med yoga, løb og HIIT. 

Få 14 dage gratis lige her