Her får i nogle af de mest hørte myter i træningsverdenen og vores svar på dem! Det er ofte disse myter vi bliver spurgt ind til af vores medlemmer.

1. Cardio er den eneste måde man kan tabe sig på!

Cardio er ikke den eneste måde at tabe sig på. Hvis man dyrker for meget cardio (og kun cardio) kan det faktisk have en negativ effekt på dit stofskifte på sigt, da langvarig cardio har en hæmmende effekt på styrke- og muskelfremgang. Derudover forbrænder længerevarende cardio kun en del energi under træningen, men minimalt efter. Jo tungere vægtene er, og jo flere muskler i kroppen du har i gang, jo mere sætter du gang i efter-forbrændingen. Styrketræning forbrænder også fedt. Muskler er nemlig med til at sætte gang i vores forbrænding, hvilket gør at vi taber os hurtigere. Styrketræning kombineret med korte intense intervaller, som vores HIIT træning, vil øge din fedtforbrænding, bevare din muskelmasse og samtidig spare din tid!

2. Kvinder der løfter vægte bliver store og muskelløse som mænd!

Det er en af de mest hørte myter der ude og en af de mindst korrekte. Muskler fylder meget mindre end fedt, og som et resultat af at man opbygger muskler, vil man faktisk synes mindre, fremfor stor og bulky.

Vi som kvinder er slet ikke genetisk disponeret for at kunne bygge så store muskler, grundet vores testosteron niveau, der skal virkelig meget til. Hvis man gerne vil se større ud, så vær forberedt på at skulle træne og spise specifikt efter det mål, der handler det virkelig om at justere sin livsstil specifikt til at kunne forme sin krop på den måde. Det kræver virkelig hårdt arbejde og en ekstrem lav fedt % at få muskler til at poppe ud, specielt på kvinder. Vær ikke bange for at løfte tunge vægte, din krop vil takke dig for det, du vil nemlig synes mindre og mere stram i huden.

3. Det er bedst at spise så lidt som muligt!

Stor misforståelse. For det første, så har din krop brug for en bestemt mængde kalorier bare for at kunne fungere og holdes i live så at sige, og dette varierer fra person til person, alt efter hvor aktiv man er. For det andet, hvis du ikke spiser nok gode og næringsrige fødevarer, kan du miste muskelmasse, hvilket betyder at du vil opleve et dyk i dit stofskifte.

Du kan i hvert fald være sikker på, at du hurtigt får sat en stopper for din fremgang ved ikke at spise nok, da du kan risikerer at blive skadet eller syg, fordi at du ikke har givet din krop det brændstof den har brug for. Den rigtige kost er nemlig med til at sørge for, at opretholde et sundt immunforsvar. Hvis du er på kur, så husk at vær fornuftig med dit kcal indtag, og spis så meget mad som du kan slippe afsted med mens du stadig opnår resultater – specielt hvis du løfter vægte. Har du brug for en kostplan og nogle gode råd dertil, så skal du bare tilmelde dig vores Bikini Bootcamp der kører i denne måned (hvis ikke du har gjort det endnu), der får du nemlig en gratis kostplan med, som du altid vil kunne bruge.

4. Vægten er altafgørende for at måle dine fremskridt!

Det her er en stor misforståelse der er til stor frustration for mange. Du kan mærke at dine bukser er løsere, men vægten har ikke ændret sig, så du har tydeligvis ikke gjort dig nogle fremskridt, vel? forkert! Muskler fylder meget minde end fedt gør, men det betyder ikke nødvendigvis at din vægt vil ændre sig så meget på skalaen.

Selvom din vægt er et brugbart tal at holde styr på, så lig ikke alt din lid til det tal, og brug det bestemt ikke som en indikation på din fremgang, fordi det er kun et tal og det er en del af et meget større billede. Et målebånd og billeder undervejs er en super god måde at se og måle fremgang på, det anbefaler vi altid vores medlemmer at gøre. Ofte kan man blive helt overrasket når man ikke føler at der er sket noget, og så lige ser et billede fra hvordan man så ud for bare en måned siden. Brug alle redskaber og ikke kun vægten.

5. Man kan ikke punktforbrænde!

Man kan ikke punktforbrænde! Selvom det er effektivt at træne mave, så er gode kostvaner og en lav fedt% det der er afgørende for om ens abs popper ud. De kalorier du forbrænder når du træner, hentes fra alle kroppens fedtdepoter,  ikke kun dem der ligger oven på de muskler du træner. Så fokuser på den rigtige kost og kombiner med gode træningsprogrammer, som fx. vores HIIT træning , så skal du nok se resultater.

 

Det var lidt guldkorn fra os, vi håber at vi fik aflivet nogle af de myter hos jer og at i blev lidt klogere :-).