HIIT er perfekt til dig, som ikke har tid til at træne i en travl hverdag. Det er effektiv træning på kort tid, og der er en masse fordele at hente.

8 gode grunde til at elske HIIT

Herunder har vi samlet 8 gode grunde til at elske HIIT, så du kan blive endnu klogere på, hvordan du skal vælge den fantastiske træningsform.

1. Det er effektivt

Du har måske allerede opdaget det, Hiit er en af de mest effektive former for træning du kan lave. Det er en perfekt træning til travle mennesker, og generelt til dem der rigtig gerne vil i form og tabe sig, men ikke gider at bruge flere timer på det. Faktisk viser undersøgelser, at 15 minutters Hiit træning giver langt bedre resultater end 1 times moderat løb.

2. Hiit forbrænder mere fedt 

Der findes ikke en anden form for træning der forbrænder fedt så effektivt som Hiit træning gør. Du forbrænder nemlig ikke kun fedt under din workout, men også i op til 48 timer efter din workout, hvilket tilsammen udgør en større samlet fedt forbrænding end ved nogen anden træningsform.

3. Du får et stærkere og sundere hjerte

Hvis du presser dig selv hårdt nok under din Hiit workout, vil du føle at dit hjerte er lige ved at sprænge ud af brystet på dig, fordi at det hamrer så hårdt. Når vi udsætter kroppen for pulstræning, vokser hjertet både i størrelse og styrke, det betyder at mere blod kan pumpes ud i kroppen pr. slag. Det betyder meget kort, at vores blodvolume stiger og dermed effektiviserer vi processen i kroppen der danner energi til vores muskler. Jo mere energi der er til stede i musklen, jo bedre arbejder den. Dette resulterer i at vi kan og er klar til at sætte nye personlige rekorder! Med andre ord, er vores iltoptagelse pr. kg. kropsvægt blevet forøget, hvilket betyder, at vores kondition er blevet forbedret.

4. Du behøver ingen redskaber, og du kan træne lige hvor du vil

En af de fedeste ting ved Hiit er at du kan træne lige hårdt og effektivt uanset hvor du befinder dig. Du skal ikke være afhængig af at have specielle redskaber i nærheden, eller at skulle begive dig ud i kulde og regn for at komme ned til træningscenteret. Derudover behøver du heller ikke at bekymre dig om at misse din træning når du tager på ferie, du kan lave den på fx. stranden eller hotelværelset, og skal ikke være afhængig af at der er træningsfaciliteter.

5. Du taber fedt og ikke muskler

Mens moderat cardio træning ifølge studier har en negativ effekt på muskelmassen, viser studier til gengæld at når man kombinerer Hiit og vægttræning (som vi gør hos WE TRAIN AT HOME), kan man rent faktisk bibeholde/opbygge sin muskelmasse samtidig med at man taber fedt. Derudover øger en øget muskelmasse også forbrændingen, hvilket giver højere efterforbrænding også, og dermed effektivt forbrænder fedt.

6. Hiit øger din forbrænding 

Som nævnt i afsnittet ovenover øger Hiit-træning forbrændingen. En hurtigere/bedre forbrædning resulterer i at du kan spise mere og at din krop hurtigere vil forbrænde det.

7. Du kommer aldrig til at kede dig

Det er ikke særlig sjovt at stå på et løbebånd med samme lave intensitet i over en time, uanset hvor vild en playliste du har strikket sammen, bliver det altså bare ikke særlig motiverende og spændende i længden.

Det er virkelig svært at kede sig under vores hiit træning, den er udfordrende, kreativ og sjov, der sker altid noget nyt, og øvelserne tvinger dig til at presse dig selv til dit max, det er aldrig det samme.

De varer også kun 12 minutter, så den er faktisk overstået før du ved af det, derfor kan man slet ikke nå at kede sig undervejs.

Hvis du oplever at begynde at kede dig under en Hiit workout (hvilket er noget nær umuligt), så er det et tegn på at du skal til at presse dig selv mere. Tilføj eventuelt vægt og udfordre dig selv på andre måder.

8. Du får presset dig selv til dit max

HIIT tvinger dig til at arbejde hårdere end du nogensinde havde forestillet dig var muligt. Vi træner i så korte intervaller at det er muligt at fortsætte med samme intensitet hele vejen igennem, fremfor at intensiteten falder løbende som tiden går, f.eks. som når du løber i 1 time på et løbe bånd, der kan du ikke blive ved med at presse din krop til det yderste.

Træningen giver dig en fantastisk selvtillid, fordi at du uden tvivl vil blive overrasket over hvad du er i stand til undervejs i træningen. Den gør dig stærkere og mere fit end nogensinde.

Så kom i gang og mærk alle fordelene selv. Vi kan ikke undvære det, vores medlemmer kan ikke undvære det, og vi garanterer for at du heller ikke kan undvære det når først du er kommet i gang. You can do it!