Mange af os lever i en hektisk hverdag med aftaler, praktiske gøremål og forventninger. Vi har brug for et pusterum, hvor vi kan lade op og få fornyet energi. Derfor begynder mange at søge hen imod yoga, som er en træningsform, der bliver mere og mere udbredt.

Er du ny i yogaens verden, kan det være svært at finde rundt i de forskellige stilarter. Der findes nemlig et væld af forskellige variationer af den populære træningsform. På denne side vil vi introducere dig til Hatha yoga, som er en klassisk og begyndervenlig yogaform, der henvender sig til alle.

Prøv 14 dage gratis

Hvad er Hatha yoga?

Hatha yoga er en populær og udbredt yogaform, der henvender sig til alle. Yogaformen består af fysiske stillinger, åndedrætsøvelser og meditation. Det er en af de bedste måder at få styr på teknikker og yoga øvelser på, da yogaformen har fokus på at udføre én yogastilling ad gangen. Det er en blid og styrkende yogaform, hvor yoga stillingerne kan tilpasses, så de passer til den enkelte. Det er derfor noget, som de fleste kan kaste sig ud i – uanset om du er begynder eller øvet.

Hos WE TRAIN AT HOME guider vores dygtige yogainstruktør dig igennem de forskellige Hatha yoga øvelser i vores online træningsunivers. Du kan vælge imellem en række videoer med forskelligt fokus, så du kan finde den, der matcher lige netop dét, du har brug for i dag.

Hatha yoga squat pose

Hvad er forskellen mellem Hatha yoga og andre yogaformer?

I modsætning til de mere dynamiske yogaformer med højt tempo som f.eks. Power yoga, er Hatha yoga en mere blid og rolig form for yoga. Din opmærksomhed er på at udføre én Hatha yoga stilling ad gangen, inden du bevæger dig videre til næste. Der er derfor tid til, at du kan sikre, at du kan udføre hver yoga øvelse korrekt.

Hatha kan betegnes som “klassisk”, og det er her de fleste andre yogaformer er udsprunget fra. Så uanset om du dyrker Yin yoga, Power yoga eller noget helt tredje, så vil du opleve mange af de samme stillinger. Hatha er dog et rigtig godt sted at starte, hvis du er ny i yogaverdenen.

Fordelene ved Hatha yoga øvelser

Der er et væld af fordele ved at dyrke Hatha yoga, ligesom der også er ved de andre yogaformer. Vi har samlet 5 fordele herunder:

  • Det er en begyndervenlig yogaform og en af de bedste måder, du kan få styr på teknikker og øvelser på.
  • Du øger blidt din smidighed og kropsbevidsthed.
  • Der er god tid til at komme i kontakt med din vejrtrækning.
  • Du kommer ned i gear og får en følelse af indre ro.
  • Du øger din styrke og balance.
Hatha yoga cobra pose

Kom i gang med Hatha yoga hos WE TRAIN AT HOME

Har du fået mod på at komme i gang med Hatha? Hos WE TRAIN AT HOME guider vores yogainstruktør Michelle dig igennem vores forskellige Hatha yoga programmer. Du vil blive guidet igennem hver video fra start til slut, og Michelle sørger for, at du får lige netop de teknikker, du har brug for. Alle kan være med – uanset om du aldrig har prøvet yoga før eller er øvet.

Prøv 14 dage gratis.