Vil du gerne træne derhjemme, men har du ikke et stort udvalg af træningsudstyr i samlingen? Det behøver slet ikke være en forhindring! Der er nemlig rig mulighed for at lave et hjemmetræningsprogram uden udstyr, der sikrer dig gode resultater. Vi giver dig her vores råd og vejledning til, hvordan du kan sikre en effektiv hjemmetræning uden udstyr.

Træningsøvelser uden udstyr

Der findes et hav af forskellige træningsøvelser, du kan udføre til din træning hjemme uden udstyr. Det er en god idé at at have mange øvelser at vælge imellem, så du kan skifte mellem dine fokuspunkter og komme igennem hele kroppen. Og så sikrer variationen også, at du ikke kører helt død i din hjemmetræning.

Når du skal træne hjemme, er det vigtigt, at du har styr på teknikken i de øvelser, du laver, så du undgår skader. Vi giver dig her en række forslag til træningsøvelser, du kan lave derhjemme uden udstyr:

Sumo squat til squat
Sumo squat til squat

Man laver 2 x sumo squats, hopper ind til en normal squat og laver 2 x almindelige squats. Sådan fortsætter man.

Push ups og back lift
Kneeling push ups + back lift/armbøjninger på knæ + rygløft

Man sænker sig ned i en push up, kommer op i back lift og gentager. Push ups kan også laves på tæerne for mere udfordring.

Lunge
Lunge

Det ene ben placeres fremad med knæet bøjet og foden fladt på jorden, mens det andet ben er placeret bagved med knæet pegende ned mod gulvet. Sænk knæet ned mod gulvet, men uden at røre og kom op igen. Skift mellem højre og venstre ben.

Benløft
One leg lifts/benløft

Man ligger fladt på ryggen med benene i lodret position, hvorefter man sænker benene på skift og lader dem svæve lige over jorden. Øvelsen kan også laves med begge ben på samme tid for mere udfordring.

Side crunch
Side crunch

Øvelsen er en slags sideliggende mavebøjning, hvor du skiftevis ligger på højre og venstre side med knæene letbøjet og løfter overkroppen frem mod knæene.

Hip raises
Hip raises/hofteløft

Hofteløft udføres liggende fladt på ryggen med fødderne fladt på madrassen og benene bøjet, hvorefter man løfter hoften op mod loftet.

Disse er blot et lille udpluk af gode øvelser til hjemmetræning uden udstyr – der findes mange flere, og de kan kombineres på utallige måder. Hvis du synes, det virker uoverskueligt selv at sammensætte dit eget hjemmetræningsprogram uden udstyr, kan du blive medlem af WE TRAIN AT HOME og blandt andet få en træningsplan tilpasset dine mål, niveau og præferencer, adgang til online træningsfællesskab med vores medlemmer og træningseksperter og meget mere. 

Styrketræning hjemme uden udstyr

Mange forbinder styrketræning med en træning, der indebærer udstyr som en træningsbænk, vægtstang og -skiver, håndvægte og lignende remedier, man blandt andet finder i træningscentre. Men det er faktisk langt fra nødvendigt for at styrketræne, så du kan sagtens udføre styrketræning hjemme uden udstyr.

Erstat udstyret med ting fra hjemmet

Der er forskellige tilgange til at træne styrke hjemme uden udstyr. Hvis du godt kan lide at udføre vante øvelser som bænkpres eller biceps curls med håndvægte, kan du med fordel finde noget i hjemmet, du kan bruge i stedet for det udstyr, du normalt vil bruge. Er du vant til at bænke 100+ kilo, er det nok svært at finde noget derhjemme, der kan matche vægten og samtidig kan lade sig gøre at løfte på den måde. Foretrækker du derimod mindre vægt og flere gentagelser, kan du nemt finde noget derhjemme, du kan bruge. Prøv fx at skifte vægtene ud med et par vandflasker, en taske med bøger eller måske endda din baby, hvis du har sådan en. Til de øvelser, hvor du normalt vil bruge udstyr som eksempelvis kettle bells, håndvægte eller vægtskiver, kan du sagtens bruge redskaber fra husholdningen.

Erstat udstyret med andre øvelser

Vil du gerne udføre styrketræning hjemme helt uden udstyr, kan du overveje at lave nogle helt andre øvelser, der også styrker dine muskler. Du kan eksempelvis lave nogle af de øvelser, vi har beskrevet i afsnittet ovenfor såsom armbøjninger og squats, og bruge din kropsvægt til at nå dine mål for træningen. Du kan tilføje øvelser som tricep dips, mavebøjninger og planken for at styrke din krop yderligere og komme godt omkring muskelgrupperne.

Hjemmetræningsprogram uden udstyr – bliv medlem af WE TRAIN AT HOME

Hos WE TRAIN AT HOME finder du et stort udvalg af hjemmetræningsprogrammer uden udstyr, som er nemme at gå til, samtidig med at de er super effektive. WE TRAIN AT HOME er online træning, når du har tid indenfor alt fra HIIT, yoga og pilates til løb, gravidtræning og efterfødselstræning udarbejdet af træningseksperter.

Mangler du inspiration til din hjemmetræning uden udstyr, er der hjælp at hente hos WE TRAIN AT HOME. Følg med på vores YouTube, Instagram og Facebook, hvor vi løbende deler inspiration til effektiv træning derhjemme. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få gode råd om træning og kost i en travl hverdag.

Hvis du gerne vil have hele pakken, kan du tilmelde dig til WE TRAIN AT HOME for kun 129 kr. om måneden og blive en del af vores online træningsfællesskab. Prøv det gratis i 14 dage og se, om du er lige så begejstret for det som vores mange brugere.