Pilates er en træningsform, der består af øvelser med fokus på fleksibilitet, muskelstyrke og udholdenhed. Pilates fremmer din styrke og muskelkontrol – og så er det øvelser, der hjælper dig til en bedre kropsholdning. Træningsformen er opkaldt efter dens skaber, Joseph Pilates, som udviklede øvelserne i 1920’erne.

Gennem en pilatestræning vil du komme igennem forskellige øvelser på en måtte. Teknikken styrker din bevidsthed om din krop, og hjælper dig til at mærke efter, hvordan du bedst bruger den. Derfor har pilates længe været en populær træningsform blandt dansere, men det er en træningsform, der henvender sig til alle uanset form, alder, køn og fysik. 

Hos WE TRAIN AT HOME kan du følge vores instruktør Jodie, som stille og roligt tager dig igennem hver eneste øvelse, så du er sikker på at udføre den korrekt.

Prøv 14 dage gratis lige her

Hvad er forskellen mellem pilates og yoga? 

Pilates kan godt trække associationer til yoga, men faktisk er der stor forskel på, hvad formålet med de to træningsformer er. I yoga er der et stort fokus på at opbygge smidighed, hvorimod vi i pilates koncentrerer os om at styrke hele din krop. Derfor er pilates god til dig, der oplever ømme led og muskler. Selvom der er fokus på styrke, er øvelserne i en pilatestræning skånsomme, og du vil hurtig opleve en lindring af dine smerter. 

Tilmelder du dig derfor hos os og for første gang skal følge en af Jodies videoer med pilates, vil du støde på øvelser, der udfordrer din kropsholdning og balance. Pilates retter sig nemlig primært mod dine hofter, bækkenbund, lænd og baller, og som i en yogatime vil du også i pilates have fokus på en dyb og bevidst vejrtrækning. 

Styrke i dine coremuskler er grundlaget for, hvordan en pilatestræning udformer sig. For er du stabil i dine mavemuskler, udvikler du stabilitet i hele din overkrop, og det er også derfor, at pilates kan hjælpe mange med at lindre rygsmerter. 

Denne stabilitet er det vigtigste aspekt af pilates, da det dikterer, hvordan kroppen bevæger sig – ikke kun i fitnesscenteret – men i dagligdagen. For Joseph Pilates var målet at skabe en metode, der tillod kroppen at bevæge sig med ynde, lethed og effektivitet. 

Liggende pilates øvelse

Hvad er pilates godt for? 

Med øvelse er det muligt at lære at bruge dine coremuskler i enhver sport, men i pilates vil du lave øvelser, der helt fra begyndelsen fokuserer på coretræning. Og ved at udvikle og styrke din core, opnår du andre fysiske fordele ved pilates: 

Fleksibilitet 

Gennem det store fokus på din core og bevægelighed, udvikler du styrke og fleksibilitet, så du får et meget større kendskab til din krop og dens bevægelser. 

Funktionalitet 

Når din coremuskulatur er stærk og stabil, arbejder den i takt med de mere overfladiske muskler for blandt andet at støtte din rygsøjle. Gennem en bred vifte af funktionelle og yndefulde bevægelser i en pilatestræning kan du derfor lindre eventuelle smerter i ryggen eller nakke. 

Stabilitet 

Når rygsøjlen understøttes af en god kropsholdning og muskelstyrke, vil du opnå en god og bedre kropsholdning. Pilatesøvelser udvikler dine muskler omkring leddene, så det både forbedrer din kropsholdning og din balance.