Hvad vil du helst: ligge på sofaen og se din yndlingsserie eller få klaret en træning? Mange foretrækker måske det første, fordi det er rart og afslappende. Der er dog mange fordele at hente ved at vælge det sidste, selvom det måske ikke er det, der trækker mest i dig lige i øjeblikket.

Selvom du ikke orker at træne, så kan det give dig en tilfredshed og lethedsfølelse, når du får det klaret – og på sigt en stærk mentalitet og energi. I modsætning til den kortvarige nydelse på sofaen.

Lyder det som noget for dig? Så læs med herunder, hvor vi gør dig meget klogere på den kortsigtede nydelse vs. den langsigtede nydelse – og hvorfor du netop skal gå efter den langsigtede.

Hjemmetræning med redskaber

Forskellen på den kortsigtede og langsigtede nydelse

Den kortsigtede nydelse er det lette og umiddelbare. Det er, når du vælger at ligge på sofaen og se din yndlingsserie frem for at hoppe i træningstøjet. Det føles måske rart lige i øjeblikket, men det kan give en dårlig følelse efterfølgende, fordi du ikke fik klaret den træning, du egentlig havde planlagt.

Den langsigtede nydelse er den følelse, du får, når du har klaret noget, der kræver noget af dig. Når du har gjort noget, du måske ikke lige orkede. Det giver dig en kæmpe tilfredshed og lethed i modsætning til den kortsigtede nydelse. Du får derfor en meget federe følelse af at få klaret træningen frem for at blive liggende på sofaen.

Popcorn

Hvorfor skal du gå efter den langsigtede nydelse?

Det betyder naturligvis ikke, at du aldrig må slappe af. For det skal der selvfølgelig også være plads til. Det handler mere om, at den umiddelbare og kortsigtede nydelse ikke ender med at overskygge alt andet – og at du øver dig i at behovsudsætte den umiddelbare nydelse, så du kan opnå dine mål og udvikle dig. For det vil give dig så meget mere på den lange bane!

Den langsigtede nydelse vil på sigt give dig:

  • Mere effektivitet
  • En “den klarer jeg” tilgang
  • En stærk energi

Hvis du har fået mod på at komme i gang med træningen, så kan du blive medlem af WE TRAIN AT HOME, hvor du får adgang til alt fra online HIIT, yoga og pilates til løb, gravidtræning og efterfødselstræning. Alt sammen udarbejdet af træningseksperter. Prøv det gratis i 14 dage og se, om du bliver ligeså vild med det som vores andre medlemmer.