Der er mange gode grunde til at følge et løbeprogram, når du gerne vil træne op til at løbe en bestemt distance. Det gælder, uanset om du skal løbe et maraton, eller du som begynder skal klare dine første 5 km uden pauser. Her fortæller vi dig lidt mere om, hvorfor en løbeplan er en god idé, og hvad du skal se efter, når du leder efter et løbeprogram, der kan lære dig at løbe 5 km eller hjælpe dig med at blive endnu bedre. 

Hvorfor er det en god ide at følge et løbeprogram til 5 km?

For nogle lyder 5 km måske ikke af alverden, og man kan fristes til at give sig i kast med distancen uden at træne sig op til det først. Det kan dog vise sig at være en rigtig dårlig idé, for de fleste skader sker, når man lægger for hårdt ud. Følger du et løbeprogram til 5 km, er det tilrettelagt af en professionel med henblik på netop at undgå skader. Nøgleordene her er at se efter et program med langsom progression, så din krop kan nå at følge med.

Ud over at undgå skader er du naturligvis også interesseret i, at dit løbeprogram gør dig mere udholdende og måske også hurtigere – der skal være en udvikling at spore. Løber du uden et program, er der risiko for, at du ikke presser dig selv nok. Med et løbeprogram til 5 km er du sikret, at de naturlige fremskridt er tænkt ind i planen.

Slutteligt kan det være lettere at holde sig selv op på træningen, når den er systematisk og skemalagt. Måske skal det endda være så håndgribeligt, at du krydser dine træninger af i et skema for at sikre, at du kommer af sted. Derudover giver den systematiske tilgang dig mulighed for at lægge løbeturene på bestemte ugedage, så du kan tilpasse din travle hverdag efter dit løbeprogram.

Løbetræner smiler

Kombinér gerne dit 5 km-løbeprogram med andre træningsformer

Et løbeprogram i sig selv er fantastisk træning, og det er netop designet til, at du skal kunne nå dit løbemål – uanset om det er 5 km, 10 km eller måske et halvmarathon. 

Løber du også for at komme i bedre form, kan du også med fordel supplere med andre træningsformer som HIIT eller yoga. Hos WE TRAIN AT HOME kan du prøve 14 dage gratis og finde ud af, om nogle af vores mange træningsprogrammer og -øvelser er noget for dig. Både løb, yoga og HIIT supplerer hinanden fantastisk, fordi du kommer hele vejen omkring kondition, smidighed, styrke, balance og meget mere.

Du kan også læse mere om vores forskellige løbeprogrammer her. Du kan både vælge imellem et 5 km løbeprogram for begyndere og let øvede samt 10 km og halvmarathon løbeprogrammer.