Leder du efter et godt løbeprogram til 10 km, er der en vis sandsynlighed for, at du ikke er helt grøn i løbeverdenen. Du har sikkert allerede fået smag for den fantastiske måde at bevæge sig på og vil nu gerne kunne tilbagelægge endnu længere distancer. Her kan du læse lidt mere om, hvad det gode 10 km-løbeprogram skal indeholde.

Er du helt ny løber, anbefaler vi dig at læse mere om et løbeprogram til 5 km, som er et godt løbeprogram for begyndere

Sådan genkender du det gode 10 km-løbeprogram

Et løbeprogram til 10 km skal kunne lidt mere end et program til de kortere distancer, fordi det er her, du skal til at lægge nogle flere kilometer bag dig. Det stiller større krav til dine muskler og din kondition, og det skal programmet tage højde for. Derfor skal du, ligesom dengang du var begynder, finde et program med en rolig og naturlig progression, der gradvist bygger din form op.

Se også efter et program, der kan hjælpe dig med at få struktur på din træning. Mentalt er det lettere at indstille sig på at skulle afsted på bestemte tidspunkter, og det bliver også muligt at planlægge din hverdag efter din løbetræning.

Til slut anbefaler vi, at du vælger et program, hvor du tydeligt kan mærke dine fremskridt. Det er vigtigt, at du mærker de små sejre undervejs, og hvordan din form bliver bedre og bedre. Føles dit 10 km-løbeprogram kedeligt, og som om du ikke rykker dig, skal du måske se dig om efter et andet.

Løbetræning

Få større udbytte af dit løbeprogram til 10 km ved at supplere med anden motion

Kunne du tænke dig at arbejde på din styrke eller måske din smidighed, samtidig med at du bliver bedre til at løbe? Der kan ligge mange fordele gemt i at kombinere flere træningstyper. Træner du f.eks. HIIT, samtidig med at du er i gang dit 10 km-løbeprogram, vil du få gavn af mere styrke i benene og i kroppen generelt. Supplerer du med yoga-øvelser, vil den øgede smidighed og fokus på vejrtrækningen også være en god hjælper i din løbetræning.

Vil du udforske de gavnlige effekter af at kombinere flere typer træning, kan du prøve WE TRAIN AT HOME helt gratis i 14 dage. Er du interesseret i at afprøve vores løbeprogram til 10 km, kan du også gøre det – eller du kan læse mere om vores løbeprogrammer til forskellige distancer, deres opbygning og de mange fordele ved at vælge os som din faste løbemakker.