“Kom i gang med træning!” Står den sætning også på din lange mentale to do-liste, som kun bliver længere og længere og fylder dig med dårlig samvittighed? Så er du ikke alene. De fleste af os har masser af ting på to do-listen, som vi godt gad at komme i gang med, men som er svære at finde energi, overskud og tid til i en travl hverdag. 

Paradokset er dog, at træning faktisk er en af de aktiviteter, der giver dig mere energi og overskud i hverdagen til andre ting, simpelthen fordi træning avler mere energi gennem de kemiske reaktioner, der starter i kroppen under og efter træning. Netop derfor er det interessant, at det kan være så svært at finde motivationen og pladsen i kalenderen til træning, når vi jo ved hvor godt, det er for os at træne. Det er godt på flere måder;  når det kommer til at komme i god form, for vores sundhed, men også for vores energi og overskud. 

Så hvordan finder du overskuddet til at komme i gang med træningen? Og hvordan er træning med til at give dig mere energi og overskud i hverdagen? Læs med her hvor vi giver dig svarene.

Bridge pose

Hvorfor får man mere energi af at træne? 

Der er faktisk en helt videnskabelig forklaring på, at træning avler mere energi. Det handler altså ikke blot om, at du bliver gladere og på den måde får mere energi. Nej, forklaringen skal findes i at fysisk bevægelse og motion udløser en lang række kemiske reaktioner, såsom at udsende endorfiner, i både hjernen og kroppen. Disse reaktioner kan du mærke både fysisk og mentalt. Fysisk får du mere energi og bliver stærkere, mentalt bliver du i bedre humør og får mere overskud i hverdagen. Du kan også mærke det på din hukommelse, din intelligens, dit humør og velvære, og det betyder, at energien og overskuddet altså ikke blot kommer fra den gode samvittighed, når du har trænet, men at der faktisk er en masse biologiske årsager til, at motion giver energi og overskud. 

Energi avler energi

Mange videnskabelige undersøgelser underbygger også, at træning avler energi, og at fysisk aktivitet resulterer i et forbedret energiniveau. Selvom du måske kan føle dig træt efter en hård træning eller en løbetur, så er det på den lange bane, at du, gennem træning, får mere energi. Den lange bane kan også måles over en uge. En undersøgelse blandt australske kvinder viste, at jo mere fysisk aktivitet en almindelig uge indeholdt, des højere var deres generelle energiniveau. Og faktisk var energiniveauet hos kvinder, der trænede, set over en uge, 20% højere end hos de kvinder, der ikke trænede. Det bekræfter netop, at træningen er en stor del af at forbedre dit generelle energiniveau og overskud. 

Træner Samuel

Al slags bevægelse forbedrer dit energiniveau

Undersøgelsen bekræfter også, at hvis du døjer med lavt energiniveau og mangler overskud, så vil dit energiniveau blive forbedret lige meget hvilken fysisk aktivitet, du giver dig i kast med. Det betyder altså, at det blot handler om at finde ud af, hvordan du gerne vil holde dig aktiv. Måske er det lange gåture, en omgang yoga eller pilates på måtten i stuegulvet, en effektiv 12-minutters HIIT træning eller måske har du mod på at give dig i kast med et løbetræningsprogram. Hvad end du er til, kan vi hjælpe dig i gang hos WE TRAIN AT HOME, så du kan få mere overskud og energi i hverdagen samt indarbejde en god vane. 

Hjemmetræning gør det nemt at komme i gang med træning

Du er nu blevet klog på argumenter for, at træning er en oplagt måde at få energi i hverdagen og ikke mindst øge dit overskud. Men hvordan kommer du i gang med at være fysisk aktiv og få træning implementeret i din hverdag? 

Vi ved godt, hvor mange svære beslutninger der skal til, før du får overbevist dig selv om at finde tid til træning i kalenderen, pakke træningstøjet, hoppe i det og komme af sted til træning. Derfor mener vi også, at hjemmetræning netop er det element, der gør det nemmere at være fysisk aktiv, uden du skal tænke over at planlægge træningen og efter en lang arbejdsdag komme af sted til træningscenteret.

Med hjemmetræning er træningen kort, effektiv, hurtigt overstået, og så er den til rådighed, lige når det passer dig. Mange af WE TRAIN AT HOME’s træninger er endda overstået på 12 minutter. Det gør det væsentligt nemmere at finde tid til træning, hvis den kan overstås på 12 minutter på stuegulvet. Så er det blot at finde det tidspunkt, der passer dig bedst. Måske er du en haj til at stå op om morgenen og få træningen overstået inden, du gør dig klar til dagen. Det kan også være, at du arbejder hjemme og synes, at det er fedt at tage træningen over middagspausen. Eller måske er det bedst for dig at træne om aftenen.

Shoulder push up

Hjælp dig selv i gang med en plan for træningen

Ofte kan det at lægge en plan være med til at hjælpe dig i mål med dine mål og projekter for din træning. På den måde ved du helt præcist, hvad du skal, og du skal derfor ikke bruge unødig tid eller energi på at strukturere din træning, da det hele nu står skrevet i din plan. Denne plan for din hjemmetræning kan blandt andet indeholde: 

Realistiske mål: Hvad vil du gerne opnå med din hjemmetræning? Hvis du ønsker mere energi og overskud i hverdagen, kan du fx sige, at du vil træne 3 x 20 minutter om ugen. Når du og din krop har vænnet sig til denne træning, kan du øge det med længere eller flere træningspas. 

Planlæg træningen: Det kan være nemmere at holde dig selv til ilden, hvis du planlægger din træning, måske uge for uge. På den måde skal du ikke stille dig selv for mange spørgsmål om, hvor og hvornår du orker at træne, men blot holde dig til den træningsplan, du allerede har sat for dig selv, og som ligger i din kalender. En nem og overskuelig løsning til dig, der lige skal hjælpes godt i gang.

Udstyr og træningstøj: Selvom du på ingen måde behøver hverken udstyr eller tip-top-træningstøj for at kunne følge WE TRAIN AT HOME’s træninger, kan det for nogle være en motivationsfaktor at investere i et lækkert sæt træningstøj, som du glæder dig til at have på. I forhold til træningsudstyr kan det være en fordel med en yogamåtte, som også indikerer, at det er træningstid, når du ruller den ud på stuegulvet. Sørg for at købe noget træningstøj, som både sidder behageligt og som du kan bevæge dig frit i – det vigtigste er ikke at se smart ud og slet ikke, når du skal lave din træning i hjemmets trygge rammer.

Følg træningsprogrammer: Det er helt normalt, at det kan være svært at motivere sig selv og skubbe dig selv, når du skal træne. Det er meget nemmere, hvis der er en instruktør, der fortæller dig, hvad du skal gøre, eller et program, der indikerer, hvilken type aktivitet, du skal lave. På den måde skal du ikke selv sammensætte din træning og opfinde den dybe tallerken. Hos WE TRAIN AT HOME holder vi dig i hånden i vores online træningsprogrammer, der gør det nemt for dig at blive – og forblive – motiveret til at træne. 

Gør det til en vane: Når du mangler energi, kan det føles noget nær umuligt at komme i gang med træning. Men når du først har gjort træningen til en vane, vil du hurtigt opleve, at det blot bliver en aktivitet, der helt naturligt finder sted i din hverdag. Du kan endda være heldig, at træningen hurtigt vil komme til at føles som en nødvendighed i en hverdag, som du ikke har lyst til at undvære, eller som du endda glæder dig til – netop fordi du har lært, hvor godt træningen får dig til at føle. 

Mandlig medlem

Få mere overskud og energi med hjemmetræning og alle dens fordele

Som vi skriver ovenfor, kan hjemmetræning være netop det skridt, der skal til for nemt at komme i gang med træningen og dermed få mere overskud i hverdagen. 

Men hvis du endnu ikke er helt overbevist, har vi listet en række fordele ved hjemmetræning, og hvordan de fordele kan hjælpe dig med at få mere energi og overskud. 

Fordele ved hjemmetræning

Hjemmetræning har flere fordele sammenlignet med at træne i et fitnesscenter:

En af dem er fleksibilitet og bekvemmelighed. Du sparer tid ved ikke at skulle transportere dig selv til et fitnesscenter. Du kan træne når som helst, hvilket gør det lettere at inkorporere det i din daglige rutine og i dit sikkert travle program. Mange af vores træninger tager kun 20 minutter, og det gør det langt nemmere at finde tid til i din kalender. 

Du sparer penge. Med hjemmetræning er det slut med at betale medlemsgebyrer til et fitnesscenter, som du måske besøger mindre, end du egentlig gerne ville. Og så er det også slut med at betale for transport til og fra træning. 

Du sparer tid. Det er langt mere effektivt blot at rulle yogamåtten ud på stuegulvet og få overstået dagens træning på 12 minutter. 

Tilpas din træning og reducer stress

Og så kan hjemmetræning og det at træne derhjemme forbedre din energi og overskud på flere måder. Med hjemmetræning kan du tilpasse din træning til din travle hverdag, hvilket reducerer stress og giver dig mere energi til andre opgaver.

Og når træningen er lige ved hånden derhjemme, er det lettere at opretholde en regelmæssig træningsrutine. Dette kan forbedre dit generelle energiniveau over tid, netop som vi beskrev øverst. Sidst men ikke mindst er en af de store fordele ved træning også, at hjemmetræning kan forbedre dit humør og mentale velvære, hvilket bidrager til en mere positiv og energisk tilgang til hverdagen.

Det blev til en lang artikel spækket med fordele ved træning, og hvordan du kan øge din livskvalitet og få mere energi og overskud gennem hjemmetræning. Vi håber, at du er overbevist og glæder os til at hjælpe dig i gang med hjemmetræning.

Jeg er mor til 2 små aber, hvilket betyder at jeg ikke har meget tid til træning i hverdagen. Mit mål var at få min trætte og slappe mor krop op af sofaen, få mere energi og blive en stærkere mor. Det giver energi og overskud, når man bruger tid på sig selv. Også selvom det kun er 12 minutter om dagen!
Ida Maria, WE TRAIN AT HOME medlem