Oplever du, at du begynder at kede dig under din træning (eller bare ved at tænke på at træne)? Du er ikke alene. Nogle dage kræver det bare lidt ekstra at hoppe i træningstøjet og nyde træningen.

Det er helt normalt at opleve den såkaldte træningskedsomhed. Det er ikke noget, du skal slå dig selv i hovedet over, men det er vigtigt, du også gør noget ved det. Træning og bevægelse skal gerne være noget, der giver dig energi og godt humør. Hvis det føles som det modsatte, så er det tid til at ruske op i tingene.

Kvinde i træningstøj laver armbøjninger

5 idéer til at nyde træning på ny

Herunder får du 5 idéer til at nyde din træning på ny, så du kan trække dig ud af træningskedsomheden igen.

1. Prøv noget helt nyt

For at komme kedsomheden til livs kan det være, at det er tid til at prøve noget nyt? Det kan være, at det er tid til at prøve en ny træningsform.

Hvis du hos WE TRAIN AT HOME er vant til at dyrke HIIT flere gange om ugen, så kan du prøve at bytte en af dine ugentlige træninger ud med yoga, pilates eller måske en løbetur. Måske du skal prøve en af vores online bootcamps for en periode.

Det kan være forfriskende at prøve en ny træningsform og opleve at være begynder til noget igen. Også selvom det bare er for en periode.

2. Lav et nyt mål

Træningskedsomhed kan også opstå, hvis du mangler udfordring eller et konkret mål. Det kan være, at dine træninger er begyndt at føles nemme, og det er blevet tid til at øge niveauet. Måske har du nået dit mål og har brug for at sætte et nyt, så du kan blive udfordret og engageret på ny.

Det kan være, at du gerne vil gennemføre en bootcamp, mestre en bestemt træningsøvelse, forbedre din fleksibilitet eller noget helt andet.

3. Træn på et andet tidspunkt

Hvis din kalender tillader det, så kan du prøve at træne på et andet tidspunkt i løbet af dagen. Hvis du er vant til at træne efter arbejde, så kan det være, at du skal prøve en morgentræning i stedet. Eller omvendt.

Når du ændrer på rutinerne, kan det give en følelse af fornyelse og begejstring på ny.

4. Træn et nyt sted

Ligesom det kan give fornyelse at ændre tidspunktet, så kan det også hjælpe at træne et nyt sted. Det betyder dog ikke, at du er nødt til at rykke ud af dine vante rammer.

Hvis du plejer at træne på stuegulvet, så kan det være, at du skal rykke et andet sted hen i hjemmet eller udenfor, når vejret er godt. Måske du kan indrette et lille træningshjørne derhjemme, som ser indbydende og rart ud.

5. Lav en ny playliste

Musik kan have en kæmpe effekt på vores motivation. Så sæt dig ned og lav en ny playliste med din yndlingsmusik. Vælg nogle musiknumre der matcher energien i din træningsform. Hvis det f.eks. er HIIT, så kan det være godt med noget tempo, men hvis det er yoga, så er det bedre med noget mere roligt og langsomt.

App
Bliv medlem af WE TRAIN AT HOME

Hos WE TRAIN AT HOME finder du et stort udvalg af forskellige træningsformer, som er nemme at gå til, samtidig med at de er super effektive. Det er online hjemmetræning, som du kan lave når og hvor, du vil. Alt sammen udarbejdet af træningseksperter.

Prøv 14 dage gratis og se, om det er noget for dig!