Husker du at prioritere dig selv og dit velvære? Når vi har en travl hverdag med deadlines, aftaler og praktiske gøremål i massevis, så kan vi have tendens til at sætte vores egne behov nederst på listen. Og før du ser dig om, er dagen allerede gået.

Mange af os har derfor godt af at gøre noget godt for os selv for at få mere energi – og det er ofte de små ting, der kan gøre hele forskellen.

Hvis du gerne vil have nogle idéer til, hvordan du kan skabe mere velvære i hverdagen, så læs med herunder. Vi har nemlig samlet 5 idéer, der kan give dig mere energi og overskud.

Kop med kaffe

5 idéer til mere velvære i hverdagen

1. En god nattesøvn 
En god nattesøvn er vigtig for både din fysiske og mentale sundhed. Når du er frisk og veludhvilet, så kan du også nemmere tackle hverdagens udfordringer. Få 5 gode råd til en bedre nattesøvn lige her, så du kan få nogle gode søvnvaner.

2. Husk at drikke vand
Det er vigtigt, at vi får drukket nok væske i løbet af dagen, så vores krop fungerer optimalt. Det er som regel nok at drikke omkring 1-1,5 liter væske i døgnet. Når du er fysisk aktiv eller sveder meget, så skal du dog drikke mere end normalt.
Har du svært ved at få drukket nok vand? Så få 4 tips til at drikke mere vand lige her.

3. Kom mere udenfor
I de mørke måneder kan det føles som om, at man slet ikke ser dagslyset. Især hvis dit arbejde er indendørs. Derfor handler det om at tænke kreativt, så du kan komme udenfor, mens det er lyst. Dagslys er nemlig en vigtig kilde til bedre humør og mere energi.
Måske kan du lave en walk-and-talk udendørs eller gå en tur rundt om bygningen i frokostpausen.

4. Få mere bevægelse ind
Det kan have en stor effekt på dit energi niveau, hvis du husker at bevæge dig i løbet af dagen. Og det behøver ikke at tage alverdens tid.
Det kan f.eks. være 12 minutters HIIT, en rask gåtur eller måske lidt udstræk på måtten. Du kan også få mere bevægelse ind ved at tage cyklen på arbejde. Start f.eks. med en dag eller to i løbet af ugen, og så kan du lige så stille øge det.

5. Prioritér skærmfri tid 
Det kan være godt for mange af os at få lidt tid væk fra skærmene. Vi kan nemlig hurtigt ende med at bruge flere timer på vores telefon i løbet af dagen. Derfor kan det være rart at prioritere skærmfri tid, så du får en pause og får tid til andre ting.
Det kan være, at hver morgen eller aften skal være skærmfri, men det kan også være et bestemt rum i hjemmet, der skal være skærmfri.