Efter en lang dag med travlhed, lange to-do lister og daglige udfordringer kan det være svært at finde ro og genoprette balance i kroppen. Vores kroppe kan ofte føles trætte, spændte og overanstrengte. At finde tid til selvomsorg kan samtidig virke uoverskueligt, men det er faktisk afgørende for vores mentale og fysiske velvære.

Her kan yoga være en fantastisk måde at nulstille og genoplive kroppen på, og det behøver ikke at tage mere end 10 minutter. Yoga kombinerer bevægelse, åndedræt og meditation for at skabe en harmoni mellem krop og sind.

Vi har samlet fem enkle og afslappende yogaøvelser, der kan hjælpe dig med at nulstille din krop og dit sind efter en lang dag. Prøv at integrere dem i din daglige rutine og mærk den positive effekt, de har på dit velvære. Husk altid at lytte til din krop og tilpasse øvelserne efter dine behov.

Childs-pose
Child's Pose

Sådan gør du

Sæt storetæerne sammen og knæene ud til måttens kant. Lad vægten søge tilbage mod dine hæle og sænk din overkrop ned mellem dine knæ. Lad hænder og arme hvile foran dig med panden i måtten.

Hvil i stillingen så længe, du har brug for det.

Cat-cow
Cat Cow Pose

Sådan gør du

Stå på alle fire med hoftebreddes afstand mellem knæene og en lige ryg. Tag en dyb indånding – svaj i ryggen og kig frem. Udånd og rund i din rygsøjle, så du kigger ind mod din navle.

Bevæg dig frem og tilbage 5-6 gange.

Hatha yoga squat pose
Yogi Squat Pose

Sådan gør du

Stå med lidt mere end hoftebreddes afstand mellem fødderne. Lad tæerne pege ud mod yogamåttens kant. Placer håndfladerne mod hinanden foran brystet og bøj ned i knæene indtil dine lægge kommer tæt på bagsiden af lårene. Placer dine albuer på indersiden af dine knæ. Hvis du ikke kan få hælene i gulvet, så kan du lægge et tæppe under hælene.

Bliv i stillingen 5-6 vejrtrækninger.

Universal spinal twist
Universal Spinal Twist

Sådan gør du

Læg dig på ryggen. Bøj venstre knæ og placer din venstre fodsål ved siden af højre knæhase. Tag fat i dit venstre knæ med din højre hånd. Sænk venstre knæ ned mod gulvet på modsatte side af kroppen. Drej hovedet til venstre og se mod din venstre hånd. Hold begge skuldre i måtten.

Hold stillingen så længe, du har behov for det og gentag på modsatte side.

Corpse-pose
Corpse Pose

Sådan gør du

Læg dig på ryggen. Lad dine ben og arme falde til siden med håndfladerne opad. Luk øjnene og slap fuldstændigt af i hele kroppen. Træk vejret dybt og fokusér på dig selv, stilheden og din krop.

Hold stillingen et par minutter og bevæg dig da langsomt ud af den.

Dyrk yoga hos WE TRAIN AT HOME

Har du fået lyst til at dyrke mere yoga? Så kan prøve forskellige yogaformer hos WE TRAIN AT HOME. Du kan både blive guidet i Yin YogaPower yoga og Hatha yoga. Samtidig finder du yogavideoer i forskellige længder og niveauer, så du kan vælge den, der passer til dig og din dag.

Prøv 14 dage gratis.

Jeg har aldrig været så vedholdende med noget træning, som dette. Efter et år synes jeg stadig det er sjovt, varieret og udfordrende. WE TRAIN AT HOME er bare blevet en naturlig del af hverdagen. Det der holder mig sund, stærk og glad.
Kathe, WE TRAIN AT HOME medlem