Vil du gerne have en bedre balance? Når du træner din balance, så kan du opleve, at du får en bedre kropsholdning og en større stabilitet i kroppen. Måske oplever du også, at du mærker nogle muskler, du normalt ikke lige får trænet.

Når vi bliver ældre, oplever mange af os, at vi bliver mere stive i kroppen. Måske mærker du også, at det bliver svære at holde balancen. Derfor er det vigtigt, at du vedligeholder din balance løbende.

Vi har samlet 5 effektive balanceøvelser herunder, som din krop uden tvivl vil takke dig for. Husk på at yoga ikke er en konkurrence, så der er plads til både begyndere og erfarne. Hjælp dig selv ved at finde et fokuspunkt, når du laver øvelserne og husk den gode vejrtrækning. Hold dem i 5-10 vejrtrækninger og gentag til begge sider.
Warrior III
Warrior III – også kaldet virabhadrasana III eller kriger III

Sådan laver du øvelsen

Ræk begge arme mod loftet. Læn nu din overkrop frem mod vandret, mens du på samme tid løfter det ene ben, så det er strakt bag dig. Stræk dine arme fremad, så din krop danner et ‘T’. Sørg for, at dit stående ben er strakt, men ikke låst i knæet.

Tree pose
Tree pose – også kaldet vrksasana eller træets stilling

Sådan laver du øvelsen

Stå med armene ned langs siden. Flyt vægten over i din venstre fod og begynd at løfte din højre fod fra underlaget. Placer din højre fod på indersiden af dit venstre lår. Det kan også være på din venstre ankel eller læg. Stræk armene over hovedet med håndfladerne samlet eller hver for sig.

Dancers pose
Dancers pose – også kaldet natarajasana eller danserstilling

Sådan laver du øvelsen

Stå med fødderne i hoftebreddes afstand. Begynd at bøje i dit venstre knæ og grib fat med højre hånd på indersiden af din højre fod, så det er løftet bag dig. Skub din højre fod tilbage i hånden, så du begynder at løfte benet endnu mere. Ræk din venstre arm frem, så din ryg laver et lille svaj.

Half moon pose
Half moon pose – også kaldet ardha chandrasana eller halvmånestilling

Sådan laver du øvelsen

Stå med dine fødder i hoftebreddes afstand og kom ind i en foroverbøjning med hænderne i måtten. Løft dit højre ben tilbage og støt på dit venstre ben med din venstre hånd i måtten. Løft din højre arm op mod loftet med dine skuldre ovenpå hinanden. Placér evt. den nederste hånd på en yogablok eller bog for at komme længere op.

Eagle pose
Eagle pose – også kaldet garudasana eller ørnen

Sådan laver du øvelsen

Flyt vægten over i din venstre fod. Løft dit højre ben og kryds det over dit venstre lår. Din højre fod kommer derefter rundt om din venstre læg. Stræk armene ud til hver side og kryds højre arm over venstre arm, så armene snor sig omkring hinanden. Lad håndfladerne eller håndryggene mødes. Løft armene til skulderhøjde.

Prøv yoga hos WE TRAIN AT HOME

Hvis du har fået mod på mere yoga og flere balanceøvelser, så kan du blive guidet hos WE TRAIN AT HOME, hvor du både kan prøve Yin yogaPower yoga og Hatha yoga. Der er plads til både begyndere og erfarne.

Prøv 14 dage gratis.