Synes du også, det kan være en udfordring at lave lækker og sund mad i den travle hverdag? Det er de færreste, der har tid og overskud til at snitte en masse grøntsager og være kreativ midt i ulvetimen. Det skal bare gerne være nemt og hurtigt. Hvad gør du så, hvis du stadig gerne vil servere noget godt og nærende mad for dig selv og familien? Løsningen er foodprepping!

Foodprep betyder, at du forbereder mad i større portioner, så du har til flere dage. På den måde bliver det nemmere at lave sund og hurtig mad i hverdagen. Det frigiver en masse tid, og du vil måske opleve, at måltiderne pludselig bliver til en hyggelig stund i stedet for en stressfaktor.

Vi har samlet vores bedste foodprepping tips, som du får lige herunder, så du selv kan komme i gang med at foodpreppe.

Foodprepping

Sådan kommer du i gang med foodprepping

Når du skal i gang med at foodpreppe, så er det en god idé at beslutte dig for en fast dag i ugen, hvor du bruger nogle timer på at forberede mad til ugen. Gør det hyggeligt for dig selv ved at lytte til din yndlings podcast eller musik imens, så det ikke bliver til en sur pligt.

Hjælp dig selv ved at lave en plan for, hvad der skal forberedes og sørg for, at alt er købt ind på forhånd, så du ikke pludselig står og mangler noget.

Det kan også være en god idé at gøre køkkenet klar, så det er mere indbydende. Ryd op på køkkenbordet og få ordnet opvasken, så du har plads at arbejde på. Du kan også finde alt frem inden, så du har køkkengrej parat samt bokse og poser klar til opbevaring.

Hvad kan jeg foodpreppe?

Hvis du er i tvivl om, hvad du kan foodpreppe, så er de næste punkter for dig. Heldigvis kan du forberede det meste, men der er naturligvis noget, der er mere egnet end andet.

  • Det grønne: Grøntsager og frugt er et godt sted at starte. Gennemgå ugens måltider og få forberedt det grønne ved at skrælle, snitte og hakke. Husk at de grove grøntsager holder sig længere tid end de fine. Du kan også forberede gnavegrønt til din frokost og mellemmåltider.
  • Bælgfrugter: Hvis du skal bruge bælgfrugter i løbet af ugen, så kan du koge dem på forhånd, da de kan tage noget tid at tilberede. De kan sagtens holde sig friske nogle dage i køleskabet.
  • Fryseegnede retter: Overvej om der er nogle retter, du kan lave og fryse ned i mindre portioner, så der er nem aftensmad til de ekstra travle dage.
  • Brød: Hvis du foretrækker hjemmebagt brød, så kan du også sørge for at fylde fryseren op med boller og rugbrød. Det kan også være pølsehorn, pizzasnegle og hvad du ellers godt kan lide.
Spinatpandekager med fyld

Få inspiration til sunde og hurtige retter

Mangler du inspiration til, hvad du kan lave af retter i løbet af ugen? Så finder du en masse lækre og sunde retter på vores blog, som samtidig er hurtige at lave. Der er både opskrifter til morgen, middag og aften.

Prøv f.eks. vores opskrift på spinatpandekager med fyld, gulerodssuppe med ristede kikærter eller måske vores broccolipølsehorn.