Det er et spørgsmål, som vi ofte får, og vi forstår det godt. For de to træningsformer kan mange steder godt minde om hinanden – og så alligevel ikke. For at forstå forskellen skal vi først og fremmest afdække, hvad de hver især kan. 

Pilates 

Pilates er en træningsform, der koncentrerer sig om at styrke kroppen med stort fokus på dine coremuskler. Her er målet at øge dit kendskab til din egen krop, styrke dine muskler, opnå en bedre kropsholdning og forbedre din fleksibilitet. Mens du udfører de forskellige øvelser, skal du hele tiden være opmærksom på din vejrtrækning og den måde, din krop bevæger sig på. Du kan læse meget mere om, hvad pilates er her

Yoga

Yoga er en gammel og kompleks praksis. Den begyndte som en åndelig praksis, men i dag er yoga populær som en måde at fremme fysisk og psykisk velvære på. Moderne yoga tager dig igennem rolige og fysiske øvelser, der har fokus på at opbygge styrke og udholdenhed, forbedre fleksibilitet, koordination og balance, og hjælper dig til at slappe af i kroppen. Du kan læse meget mere om, hvad yoga er her.

Så hvad er forskellen på pilates og yoga? Den helt store forskel er, at hovedfokusset i pilates er at styrke dine coremuskler, hvorimod det i yoga er at opbygge smidighed og velvære. Der hvor de to træningsformer ligner hinanden mest, er i deres brug af vejrtrækningsøvelser igennem hele træningen. Ligesom yoga koncentrerer pilates sig nemlig også om at finde en forbindelse mellem sind og krop, og det sker gennem dybe vejrtrækninger, der forbinder dig med hver enkelt bevægelse. 

Sådan vælger du mellem yoga og pilates 

Vil du gerne prøve en ny type træning, og har du svært ved at vælge mellem yoga og pilates? Der er flere ting, du bør overveje, men beslutningen skal du tage ud fra de resultater, du gerne vil opnå med træningen. 

Kend forskellen på vejrtrækningsøvelserne i de to træningsformer 

Selvom både yoga og pilates har et stort fokus på vejrtrækning, adskiller teknikkerne sig meget. Under en yogatime er det vigtigt konstant at koncentrere sig om, hvordan åndedrættet bruges. At sende åndedrættet ud til de områder, som er anspændte eller “holder” stress, kan hjælpe dig med at slappe af i disse specifikke muskelgrupper. 

I pilates bruges åndedrættet mere som en teknik til at give musklerne den energi, de har brug for til at træne effektivt. 

Vil du have tonede mavemuskler? 

Både yoga og pilates indeholder øvelser og stillinger, der er velegnede til toning af mavemusklerne, men pilatesøvelser er meget mere intense, og her vil du se resultater meget hurtigere, end du vil med yoga. Gennem hyppige pilatesøvelser kan du opnå en fladere og mere fast mave. 

Overvej om du ønsker at lindre smerter i kroppen  

For personer med rygsmerter kan både yoga og pilates give gode resultater, da de begge vil give dig stærkere og mere støttende rygmuskler. Dog skal der udvises forsigtighed med nogle yogastillinger, og hvis dit hovedfokus er at lindre rygsmerter, bør du vælge pilates. Her vil du hurtigere opbygge muskelstyrke, der giver dig fleksibilitet og bedre bevægelighed i ryggen. 

Er du stadig i tvivl om hvad, der er den rigtige træningsform for dig, anbefaler vi dig at prøve begge dele. Prøv 14 dage gratis hos os og forsøg dig med både yoga og pilates i selskab med vores dygtige instruktører. Så vil du hurtigt se hvilken træning, der passer bedst til dine behov.