Vil du gerne blive klogere på kosten? Træning og kost går hånd i hånd, hvis du gerne vil opnå de bedste resultater. Uanset om dit mål er at tabe dig, stramme op eller noget helt tredje. Det kan dog være en jungle at finde rundt i mængden af kostråd, trends og tendenser, der efterhånden findes.

Wrap med ristede kikærter og kål

5 tips til at forbedre kosten

For at hjælpe dig bedst muligt på vej har vi samlet 5 gode tips til at forbedre din kost, så du kan blive godt klædt på. De tager alle udgangspunkt i De officielle Kostråd, hvor du kan blive meget klogere.

1. Gå efter Nøglehulsmærket

Gå efter det grønne Nøglehulsmærke, når du handler ind. Så er du sikker på, at du vælger de gode og fornuftige produkter.

2. Vælg fuldkorn

Vælg fuldkorn når du spiser brød, pasta, ris og morgenmadsprodukter. Fuldkornslogoet er den gode rettesnor, når du handler ind.

Få 3 gode tips til at spise mere fuldkorn.

3. Vælg dit fedt med omhu

Vælg planteolier, f.eks. raps- og olivenolie, frem for smør og kokosolie, når du laver mad. Gå også efter de magre mejeriprodukter som skummet- og minimælk samt yoghurt med maks. 1,5 % fedt.

4. Spis frugt & grønt til måltiderne

Stræb efter 600 gram grøntsager og frugt om dagen, hvor mindst halvdelen skal være grøntsager. Forsøg at få det med til alle måltiderne, for på den måde bliver det nemmere at komme op på den mængde.

Få vores tips til at spise flere grøntsager – uden at bemærke det.

5. Spis varieret

Ved at spise varieret henover dagen, så er der større chance for, at din krop får de næringsstoffer, den har brug for. Det kan du f.eks. gøre ved at variere i frugt, grønt, proteinkilder, fedt m.m.