Får du nok fuldkorn? Anbefalingen er mindst 75 gram fuldkorn om dagen og gerne mere. Måske bliver du allerede overvældet ved tanken, men det er heldigvis nogle små tiltag, der skal til for at komme op på den anbefalede mængde.

Hvad er fuldkorn?

Du finder fuldkorn i den mad, der er lavet af kornprodukter, hvor hele kornet er taget med. Det er nogle vaskeægte guldkorn, der er fyldt med vitaminer, mineraler og fibre, der er vigtige for din sundhed. Det er bl.a. med til at mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og visse typer af kræft.

Fuldkorn er også rigtig godt for vores fordøjelse, da de holder gang i maven. Derudover giver de en god mæthed, hvilket kan have en gavnlig effekt på dine portionsstørrelser.

5 tips til at spise mere fuldkorn

Vil du gerne have inspiration til, hvordan du kan spise mere fuldkorn i løbet af dagen? Vi har samlet 5 gode tips herunder, så du kan komme op på den anbefalede mængde.

1. Gå efter Fuldkornslogoet

Det orange Fuldkornslogo er en god rettesnor at gå efter, når du handler ind. Så er du sikret en fødevare med masser af fuldkorn og kostfibre.

2. Tænk fuldkorn ind i måltiderne

Få mere fuldkorn ved at tænke det ind i måltiderne fra morgen til aften. Husk at nogle små justeringer også kan gøre en forskel. Du kan f.eks. tilsætte 1 spsk havregryn til din smoothie, komme en håndfuld havregryn i farsen eller panere din fisk i rugmel i stedet for rasp.

3. Vælg de grove brødvarianter og morgenmadsprodukter

Vælg fuldkornsvarianterne ved brød, knækbrød og morgenmadsprodukter. På den måde kan du hurtigt komme op på den anbefalede mængde. 75 gram fuldkorn svarer f.eks. til, at du spiser 2 dl havregryn og 1 skive fuldkornsrugbrød i løbet af dagen.

4. Erstat hvide ris med brune

I stedet for at servere hvide ris kan du erstatte dem med brune ris eller fuldkornsbulgur.

5. Vælg fuldkornspasta

Begynd at bytte al slags pasta ud med fuldkornspasta. Det smager stortset af det samme!

Wrap med ristede kikærter og kål
Opskrifter med fuldkorn

Har du fået mod på at lave mere mad med fuldkorn? Så skal du kaste dig ud i nogle af vores opskrifter: