Får du nok fuldkorn? Anbefalingen er mindst 75 gram fuldkorn om dagen og gerne mere. Det er vigtigt, at vi får nok fuldkorn i løbet af dagen, da det er godt for vores sundhed. Det er bl.a. med til at mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og visse typer af kræft.

Fuldkorn er også rigtig godt for vores fordøjelse, og så giver det en god mæthed. Det betyder, at du spiser mindre portioner, hvilket har en gavnlig effekt på vægten.
Du finder fuldkorn i den mad, der er lavet af kornprodukter, hvor hele kornet er taget med. Det betyder, at det indeholder flere vitaminer, mineraler og kostfibre.

Vil du gerne have inspiration til, hvordan du kan spise mere fuldkorn i løbet af dagen? Vi har samlet 3 gode tips herunder, så du kan komme op på den anbefalede mængde.

Glas med havregryn

3 tips til at spise mere fuldkorn

1. Vælg fuldkornsvarianterne
Vælg fuldkornsvarianterne ved brød, pasta, ris, knækbrød, morgenmadsprodukter og grød. På den måde kan du hurtigt komme op på den anbefalede mængde. 75 gram fuldkorn svarer f.eks. til, at du spiser 2 dl havregryn og 1 skive fuldkornsrugbrød i løbet af dagen.

2. Gå efter Fuldkornslogoet
Det orange Fuldkornslogo er en god rettesnor at gå efter, når du handler ind. Så er du sikret en fødevare med masser af fuldkorn og kostfibre.

3. Tænk fuldkorn ind i måltiderne
Få mere fuldkorn ved at tænke det ind i måltiderne fra morgen til aften. Husk at nogle små justeringer også kan gøre en forskel. Du kan f.eks. tilsætte 1 spsk havregryn til din smoothie, komme en håndfuld havregryn i farsen eller panere din fisk i rugmel i stedet for rasp.