At løbe 5 km kan virke som en udfordrende målsætning, især hvis du er nybegynder inden for løb. Det kan være, at du har forsøgt at starte op af flere omgange, men uden succes. Det kan også være, at du aldrig har dyrket løb før, men er usikker på hvordan du kommer godt fra start.

Det første skridt på vejen er at finde et løbeprogram, der matcher dine målsætninger. Hos WE TRAIN AT HOME finder du løbeprogrammer til både begyndere og let øvede, så du kan starte der, hvor dit niveau tillader det. Et løbeprogram giver dig struktur og et konkret mål for dit løb, hvilket kan have en positiv effekt på motivationen.

Sammen med et effektivt løbeprogram og vores 5 tips herunder, så er du godt på vej mod de 5 km.

Løbetur i efteråret

5 tips til at komme i gang med løbetræning

Med den rette tilgang, træning og vedholdenhed kan du uden tvivl nå målet om at løbe 5 km. Vi giver dig 5 gode tips herunder.

Du kan også læse vores blogindlæg “Sådan holder du gejsten på løbeturen”, så du bliver endnu bedre klædt på og kommer godt fra start.

1. Start blidt op med din løbetræning

Mange kan have tendens til at løbe for langt og for hurtigt i starten, fordi de gerne vil i gang, og motivationen er i top. Her er det bedre at starte blidt op, så kroppen og motivationen kan følge med. Hvis du lægger for hårdt ud, kan du ende med at få løbeskader. Så tag den med ro og tænk på, at hver eneste løbetur er en succes uanset tempo og distance.

2. Find et par gode løbesko

Det kræver ikke så meget udstyr at komme i gang med løb. Det vigtigste er, at du har et par gode løbesko, så dine fødder får den bedst mulige støtte undervejs. Her kan det være en god idé at få noget rådgivning, så du finder et par sko, der matcher dig og din løbeteknik.

3. Overvej hvilke hindringer du har

Det kan være en stor hjælp at bruge lidt tid på at overveje, om du har noget, der hindrer dig ift. din løbetræning.

Mange har måske en følelse af, at de ikke har tid til det i hverdagen. Her kan du tænke over, hvordan du kan gøre det så nemt og tilgængeligt som muligt. Måske hjælper det lige netop dig at lægge løbetøjet og skoene frem, så det er lige til at hoppe i om morgenen eller efter arbejde. Det kan også være, at du kan bruge løb som transportform nogle dage i ugen.

4. Suppler med styrketræning

Styrketræning er et godt supplement til din løbetræning. Styrketræner du de rette muskelgrupper, kan du opbygge styrke og udholdenhed, som vil forbedre din løbetid markant.

5 øvelser til dit løb.

5. Kom afsted

Vi har alle dage, hvor vi føler os trætte og uoplagte, og måske overvejer du at springe løbeturen over på de dage. Men husk på at du aldrig fortryder en løbetur. Du kan altid justere på turen, så den måske bliver kortere eller langsommere. Måske får du endda lyst til at fortsætte, når du endelig er kommet afsted.

God fornøjelse! Vi hepper på dig. 

Jeg vil bare sige at jeg virkelig er vild med løbeprogrammet til 5 km og jeres hiit træninger. Jeg startede for 11 uger siden med disse to og vejede 73,6 kg. og i dag vejer jeg 61,1 kg. Det er fedt at komme af med graviditetskroppen og være sig selv igen. Billedet er bare for at vise, man virkelig kan se forskellen i ansigtet.
Karina, WE TRAIN AT HOME medlem