Kæmper du med at komme godt i gang med at løbe? Det kan være, at du har forsøgt at starte op af flere omgange, men uden held. Det kan også være, at du aldrig har dyrket løb før, men er usikker på hvordan du kommer godt fra start.

Ofte handler det om ikke at sætte alt for store målsætninger, da det kan påvirke motivationen og gøre, at løbeprojektet bliver alt for uoverskueligt. I stedet handler det om at starte roligt op, så både kroppen og sindet kan følge med.

Vi har samlet 3 tips til dit løb herunder, så du kan komme godt i gang med løbetræningen. Du kan også læse vores blogindlæg “Sådan holder du gejsten på løbeturen”, så du bliver endnu bedre klædt på og kommer godt fra start.

Løbetræner smiler

3 tips til at komme i gang med løbetræning

 

1. Start blidt op med din løbetræning
Mange kan have tendens til at løbe for langt og for hurtigt i starten, fordi de gerne vil i gang, og motivationen er i top. Her er det bedre at starte blidt op, så kroppen og motivationen kan følge med. Tænk på at hver eneste løbetur er en succes uanset tempo og distance.
Hos WE TRAIN AT HOME finder du løbeprogrammer til både begyndere og let øvede, så du kan starte der, hvor dit niveau tillader det. Et løbeprogram giver dig struktur og et konkret mål for dit løb, hvilket kan få motivationen til at stige.

2. Find et par gode løbesko
Det kræver ikke så meget udstyr at komme i gang med løb. Det vigtigste er, at du har et par gode løbesko, så dine fødder får den bedst mulige støtte undervejs. Her kan det være en god idé at få noget rådgivning, så du finder et par sko, der matcher dig og din løbeteknik.

3. Overvej hvilke hindringer du har
Det kan være en stor hjælp at bruge lidt tid på at overveje, om du har noget, der hindrer dig ift. din løbetræning.
Mange har måske en følelse af, at de ikke har tid til det i hverdagen. Her kan du tænke over, hvordan du kan gøre det så nemt og tilgængeligt som muligt. Måske hjælper det lige netop dig at lægge løbetøjet og skoene frem, så det er lige til at hoppe i om morgenen eller efter arbejde. Det kan også være, at du kan bruge løb som transportform nogle dage i ugen.

God fornøjelse!